Helyi közélet

2018.08.29. 13:50

Egyet kifizetett, közben négyet ellopott

Nyíregyháza - Vádat emelt az ügyészség a szerb ékszertolvaj ellen.

Nyíregyháza - Vádat emelt az ügyészség a szerb ékszertolvaj ellen.

Míg egy gyűrűt kifizetett, az alatt négy másikat ellopott az idén májusban egy nyíregyházi ékszerboltból az a szerb férfi, akit a rend­őrség a lakosság segítségével négy nap alatt elfogott.

Gyűrűk a pénztárcában

– A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a Magyarországon ugyanilyen ékszerlopásokért már többször börtönbüntetésre ítélt szerb állampolgárságú férfi május 14-én dél körül megjelent Nyíregyháza belvárosában, az egyik ékszerboltban azzal a szándékkal, hogy arany ékszereket lopjon – ismertette az előzményeket dr. Szilágyi László. – A határozott fellépésű férfi a bolt eladóitól gyűrűk után érdeklődött, és miközben a kínálatot alaposan szemügyre vette, az eladók figyelmét elterelve összesen 279.000 forint értékben négy aranygyűrűt rejtett el a pénztárcájában. Egy további gyűrűt kiválasztott és ki is fizetett, de ezzel csupán az volt a célja, hogy ne keltsen gyanút az eladókban.

Kifinomult módszer

A megyei főügyészség sajtószóvivője hozzátette: jellemző a tolvaj kifinomult módszerére, hogy a lopást az eladók csak a távozását követően, a biztonsági kamerák felvételeinek visszanézése után fedezték fel.

A rendőrség a lakosság segítségét kérte az elkövető felkutatásához, ami eredménnyel is járt, mert a lopást követő negyedik napon őrizetbe is vették a férfit, aki beismerő vallomást tett.

– A vádlott jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését tölti, így megnyugodhatnak az ékszerboltosok, mert várhatóan évekig nem lesz arra alkalma, hogy újabb lopást kövessen el. Az ügyész ugyanis fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vád­iratban, valamint azt, hogy a bíróság utasítsa ki Magyarországról az elkövetőt – mondta dr. Szilágyi László. A vádlott bűnösségéről a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában