Helyi közélet

2018.08.14. 11:33

Folytatódik a jubileumi ünnepségsorozat Bátorban

Nyírbátor - Különleges programokkal emlékeznek meg az évfordulóról.

Nyírbátor - Különleges programokkal emlékeznek meg az évfordulóról.

Az idén ünnepli második várossá válásának negyvenötödik évfordulóját Nyírbátor, ahol ebből az alkalomból egész évben különleges programokkal várják a város jelenlegi és elszármazott lakóit. A kulturális központ aulájában állandó fotókiállítás tekinthető meg 45 év képekben 1973–2018 címmel. A tablókon Nyírbátor elmúlt négy és fél évtizedét mutatják be, megemlékeznek a település kitüntetettjeiről, kulturális eseményeiről, a fesztiváljairól, fejlesztéseiről, jelentős építkezéseiről, átalakításairól. A tárlat különlegessége, hogy folyamatosan bővül, a jubileumi programok őszi zárására válik teljessé.

V4-ek hangversenye

Az évforduló legfontosabb eseménye az augusztus 18-ai, szombati elszármazottak napja, melyre visszavárják a Nyírbátorból elköltözött, egykori lakosokat.

Kapcsolódva az egész éves megemlékezéshez, ugyancsak szombaton kezdődik az 52. Nyírbátori Zenei Napok a Visegrádi Négyek kórusainak koncertjeivel. A református templomban fellép a szlovákiai Technik Akademic Vegyeskar, a cseh Vox Iuvenalis Kórus, Lengyelországból érkezik a Puellae Orantes Leánykar, illetve Nyíregyházáról a Cantemus Gyermekkar. A hangverseny ingyenes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában