Helyi közélet

2018.08.08. 09:10

Freskókkal Szent László király nyomában

Baktalórántháza - Szent László nyomában érkeztek a napokban Baktalórántházára a Dégenfeld Múzeumba Budaőrsről a Kolping Család tagjai, mintegy negyvenen.

Baktalórántháza - Szent László nyomában érkeztek a napokban Baktalórántházára a Dégenfeld Múzeumba Budaőrsről a Kolping Család tagjai, mintegy negyvenen.

A múzeumban megtekintették a Szent László Út kiállítást, a csodálatos, az eredeti freskókról készült fotókat, amelyeken vitéz királyunk történelmi pillanatait jelenítették meg a festők a kora középkorban.

Sok szép emlék

A kiállítást követően az Árpád-korabeli római katolikus kis templomban élőben megcsodálták azt a Szent László freskót, amelyen a lovagkirály fejére maga az Istenszülő ölében ülő Kisjézus teszi rá a koronát. Juhász Imre volt plébánosunk, Kolping-prézes atya szép Kolping-misét celebrált a budaőrsiek tiszteletére. Mi, helyiek, baktalórántházi római katolikusok pedig fogadtuk az ország szívéből hozzánk érkezett vendégeket, akik megköszönték a szíves vendéglátást. Mint a vendégek elmondták, büszkék lehetünk múzeumunkra és a római katolikus kis templomunkra a többi freskókinccsel együtt. Szóltak arról is, hogy magával ragadta őket az a vidéki egyszerűség, amit itt, Szabolcsban láttak. Sok szép emlékkel távoztak, a Nyírségből tovább indultak Szatmár és Bereg kincseinek felfedezésére.

- Némethné Csubák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában