Helyi közélet

2018.08.17. 12:07

Ifjú záhonyi elsősegélynyújtók a Balatonnál

Záhony - Az elmúlt egy évtizedben rendszeresen vigyáztak a Balatonban fürdőzők egészségére a záhonyi diák elsősegélynyújtók.

Záhony - Az elmúlt egy évtizedben rendszeresen vigyáztak a Balatonban fürdőzők egészségére a záhonyi diák elsősegélynyújtók.

A legnagyobb hazai karitatív szervezet 2007 óta minden évben elsősegély szolgálatot szervez a Balaton-parti strandokon nyaralók egészségvédelmének érdekében.

A szolgálat idén június 29-től és augusztus 20-a között hét turnusban tart, 12 település 18 strandján a Balaton északi és déli partján. Ezen a nyáron is háromszáz vöröskeresztes elsősegélynyújtó önkéntes vigyáz a fürdőzőkre. A záhonyi középiskola gyakorlott jelenlegi és már végzett elsősegélynyújtói a 4. turnusban az Ifjúsági Vöröskereszt észak-alföldi régiós szervezetének színeiben szolgáltak. A hétnapos július végi turnus alatt 591 esetet láttak el régiónk önkéntesei.

Az ősztől a 11. évfolyamon tanuló, Székelyben lakó, záhonyi kollégista, Popovics János három turnusban is önkéntes szolgálatot teljesített.

- Ténai Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában