Helyi közélet

2018.08.30. 11:00

Mozgalmas nyarat zárnak a záhonyi középiskolások

Záhony - A vakáció alatt is számos közösségi programon gyűjthettek élményeket, tapasztalatokat a határvárosi szakgimnázium diákjai.

Záhony - A vakáció alatt is számos közösségi programon gyűjthettek élményeket, tapasztalatokat a határvárosi szakgimnázium diákjai.

A nyári szakmai gyakorlatok, táborozások, a vöröskeresztes bázisiskolák számára meghirdetett rendezvények, a szervezett diákmunka megannyi záhonyi középiskolás számára kínált érdekes, hasznos elfoglaltságokat.

A közlekedési és a rendészeti szakos osztályok tanulói 3-4 hetes nyári gyakorlaton vettek részt és tekinthettek be az elméletben már megismertek gyakorlatban való alkalmazásába, mégpedig a felnőttek világában.

Egy eredményes pályázat nyomán két osztály diákjai a Zánkai Erzsébet Táborban, a bázisiskolai szervezet legtevékenyebb önkéntesei pedig Kékeden, a megyei vöröskeresztes táborban töltöttek el vidám és tartalmas napokat. A kollégium elsősegélynyújtói idén több turnusban láttak el elsősegélynyújtó szolgálatot a „magyar tenger” legnagyobb strandjain és a Balatonszárszón megrendezett Országos Vöröskeresztes Ifjúsági Találkozón (OVIT) is képviselték intézményüket.

Számos ifjú vállalt többhetes diákmunkát az önkormányzatoknál és jellemzően a szolgáltató szektorban. Voltak olyan diákok is, akik önállóan és öntevékenyen már az őszi versenyekre készültek. A záhonyi diákoknak a legközelebbi megmérettetés a következő hét végén lesz, amikor a kollégium ifjúsági és felnőtt öt-öt fős csapata is rajthoz áll a Miskolcon megrendezésre kerülő háromnapos Országos Elsősegélynyújtó Versenyen.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában