Helyi közélet

2018.08.11. 11:42

Sokszínű programok Máriapócson

Máriapócs - Játékok és vetélkedők is várták a fiatalokat a nyári táborban.

Máriapócs - Játékok és vetélkedők is várták a fiatalokat a nyári táborban.

A nyár folyamán második alkalommal rendezték meg Máriapócson a Görögkatolikus „COLOR”-tábort, amelynek a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő Nemzetiségek Háza adott otthont.

Oroszné Obbágy Rita pasztorációs vezető, Horváthné Varga Aliz szervező és az önkéntes segítők színes programokkal – többek között alkotó foglalkozásokkal, játékokkal, vetélkedőkkel – várták a gyermekeket és a fiatalokat.

A nyár kezdetén meglátogatta a táborozókat Szocska A. Ábel atya, a Nyíregyházi Egyházmegye püspöke, de Orosz István kegyhelyigazgató parókus atya és Papp Bertalan, a város polgármestere is köszöntötte a résztvevőket.

Különleges zárás

A második tábor alkalmával augusztus elején Debrecenből, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumból érkeztek vendégek.

Mint Oroszné Obbágy Rita pasztorációs vezető érdeklődésünkre elmondta, ez a tábor a mai napon különleges módon ér véget: más települések gyermekeivel együtt töltik a napot a pócsiak, ismerkedhetnek a hodászi és a tuzséri fiatalokkal, de többen érkeznek Rohodról is. Fél 11-től parakliszt végeznek a kegytemplomban, az azt követő közös ebéddel pedig egy kicsit a nyári programokat is lezárják.

A Nemzetiségek Házában új kezdeményezésként szeptember 1-jén tanévkezdő családi napot tartanak.

- Palóczy Tímea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában