Helyi közélet

2018.08.26. 17:39

Tudásukat is bővítették a horgászviadal révén

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Három fiatal képviselte megyénket az országos horgászviadal döntőjében, amelyet a Zala megyei Pölöskei-tavon rendeztek meg augusztus 12. és 17. között.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Három fiatal képviselte megyénket az országos horgászviadal döntőjében, amelyet a Zala megyei Pölöskei-tavon rendeztek meg augusztus 12. és 17. között.

Barátságok is szövődtek

– Ifjú horgászaink – Heinrich István (Bujtos STE, Nyíregyháza), Dankó Róbert (Cormoran STE, Rakamaz), Lőrincz Márk (Szamossályi Holt-Szamos Horgászegyesület) – becsülettel és tisztességgel helytálltak a horgászviadal országos döntőjének versenyszámaiban, és összességében a középmezőnyben végeztek. A verseny mellett lehetőségük volt az elméleti és gyakorlati tudásuk bővítésére is, hiszen felkészült, neves mesterhorgászok adták át tudásukat, sokéves gyakorlati tapasztalataikat. Amatőr versenyzőink a profik között is állták a sarat, és remélhetően a jövőben megyénk versenysportjában is találkozhatunk velük, de mint leendő egyesületi tisztségviselőként is számítunk rájuk – tájékoztatta szerkesztőségünket Biri Imre Horgász-suli programvezető. – A Pölöskei-tőzegtó vadregényes környezetében jutott idő a horgászatra és szabadidős programokra is. Szerdán kirándultunk a zalaegerszegi Aquacity élményparkba, ahol a csúszdák, a hullámfürdő és a változatos medencék sora tette felejthetetlenné a napot. A rendezvény egyik lényeges hozadéka, hogy megismerték egymást a megyék legjobb ifjú horgászai, és nagyon sok barátság szövődött közöttük.

Felkészültségben gazdagodva

Az eredményhirdetésen a legjobb versenyzők értékes horgászeszközöket kaptak, de a legfontosabb mégis az, hogy tudásban és felkészültségben gazdagodva térhetett vissza mindenki az egyesületéhez.

KM

Ezek is érdekelhetik