Helyi közélet

2018.09.22. 12:08

A gazdák érdeke az elsődleges

Nyíregyháza - Tízezer támogatói okirat már „kiment” a gazdálkodókhoz.

Nyíregyháza - Tízezer támogatói okirat már „kiment” a gazdálkodókhoz.

A vidékfejlesztési pályázatok kifizetési igényléseivel összefüggő aktualitásokról tartottak szakmai konferenciát pénteken a nyíregyházi inkubátorházban.

Fontos ez a téma

A vendégeket Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke és dr. Kondra Laura, a Magyar Államkincstár, Mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokért felelős elnökhelyettese köszöntötte.

– Örülök ennek a fórumnak, jó lenne, ha még gyakrabban tudnánk ebben a formában találkozni és erről a nagyon fontos témáról értekezni – fogalmazott Rácz Imre, aki egy alapvető változásról tájékoztatta a hallgatóságot. – Régebben visszadobták a hibásan vagy hiányosan beadott pályázatokat, most már lehet módosítani ezeket anélkül, hogy a kiíró visszaküldené a dokumentumokat. Ha késtek, emiatt csúszhattak meg a konkrét kifizetések – mondta a megyei elnök.

– Igyekszünk minden pályázat esetén ügyfélbarát módon eljárni, ez az „ügyfélbarátság” esetenként csúszáshoz vezet, de a kollégáimmal mindvégig a gazdák érdekeit tartjuk szem előtt – emelte ki dr. Kondra Laura. Az eseményen elhangzott az is: 10 ezer támogatói okirat már „kiment” a gazdákhoz, 7 ezerben elindultak a kifizetések, ezek 80 százalékában már a konkrét kiutalás is megtörtént.

- TG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában