Helyi közélet

2018.09.07. 11:19

A nyíregyházi kurázsi

Nyíregyháza - Nehéz a Magyarországon lévő megyei jogú városok körében a különböző területeken olyan összehasonlítási pontokat találni, hogy Nyíregyháza ne legyen dobogós helyen.

Nyíregyháza - Nehéz a Magyarországon lévő megyei jogú városok körében a különböző területeken olyan összehasonlítási pontokat találni, hogy Nyíregyháza ne legyen dobogós helyen. Az agglomerációnak és a város múltjának is köszönhető e nagy akarat. A kultúra területén a színházra és a rendezvényekre, kulturális színterek felújítására újjáépítésére is nagy gondot fordítanak. Kiváló példa a szabadtéri színpad és a Bencs villa felújítása, a külső területek impozáns bővítésével. Volt szerencsém a nyár végén a Bencs villában megnéznem Petrusák Jánostól az „Összeomlások” című monodrámáját, Illyés Péter, kiváló előadóművészünk érzelmekkel átszőtt előadásában; a színmű és az előadás sikerére jellemző a zsúfolásig megtelt előadóterem és a háromszori, igen lelkes vastaps, amit a művészünk lelkesen és felszabadultan fogadott. Láthatóan már nem akart sem éjjeli, sem nappali őr lenni, és gondolom, elvetette a nősülési szándékát is, legalább már nem bánkódott a kútba esése miatt a diákkori barátnőjével kapcsolatban, aki hétszeresen elvált és egyszeres özvegy és minden házasságából nagyon jól jött ki.

- Vengrinyák János, Sóstóhegy -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában