Helyi közélet

2018.09.10. 14:17

„A pénzt lehet pótolni, de lelkiismeret csak egy van” - Szó nélkül eltette az ötezrest Nyíregyházán

Nyíregyháza - Tévedésből nemcsak a visszajárót, hanem azt a pénzt is odaadtam a vásárlónak, amit felváltottam - írja olvasónk.

Nyíregyháza - Tévedésből nemcsak a visszajárót, hanem azt a pénzt is odaadtam a vásárlónak, amit felváltottam - írja olvasónk.

Szeptember 3-án Nyíregyházán, a Búza téri piacon árultam zöldséget, gyümölcsöt. Úgy 11 óra körül egy férfi körtét vásárolt tőlem 250 forintért, és 5000 forintos címlettel fizetett. Miközben kiszolgáltam, olyan vásárlók jelentek meg a standomnál, akikre figyelni kellett, ezért tévedésből nemcsak az árut és a visszajárót nyomtam a férfi kezébe, hanem az ötezrest is, amit elvett, eltett és elment.

Pár perccel később eszméltem rá, mit is tettem, amikor kerestem a pénzt, de hiába. A finom körtével és az 5000 forint „borravalóval” távozó vásárlómat ekkor már sehol sem láttam. A pénzt lehet pótolni, de – ahogyan mondani szokták – becsület, lelkiismeret csak egy van, neki, úgy tűnik, ennyit ért…

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában