Helyi közélet

2018.09.20. 10:10

Almaünnep Csengerben

Csenger - Bizonyosan a gasztronómia és a zene szerelmesei sem csalódhatnak az idei kínálat láttán.

Csenger - Bizonyosan a gasztronómia és a zene szerelmesei sem csalódhatnak az idei kínálat láttán.

Nem is kérdés, melyik az a kincsünk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amelyet még ünnepelni is érdemes: természetesen az alma. (Pláne ha még azt is tudnák az emberek, hogy a gyümölcs, illetve a fája a rózsafélék családjába tartozó növénynemzetség tagja!) Valahol szabadon is leszedhető és elvihető – például Jánkmajtison az idei országos Szedd magad akció keretében (persze csak ha le nem kapkodták már előlünk) –, míg másutt egész napos fesztivált szerveznek az egészséges gyümölcs köré.

Nagy nevek, remek ételek

Az utóbbira példa Csenger, ahol a hét péntekjén és szombatján, vagyis szeptember 21-22-én egész napos mulatsággal készülnek. Persze, a fergeteges buli már előző este 19 órától elkezdődik, amikor is a fesztivál színpadán válogatott lemezlovasok – Dj. Telegdi, Dj. David Smith, Dj. Kiss Péter, Dj. Fodor Gergő és Demján Zsolt – gondoskodnak a jó hangulatról.

Pénteken reggel nyolckor kinyitja kapuit a rendezvény, ahol természetes alapanyagokból készült kompozíciókat állítanak ki, diák rajzversenyt, almafutást, és almalekvár főzést rendeznek. Ebéd után, pontosan 14 órától benépesül a fesztivál pódiuma. Ott szórakoztatja majd a közönséget, Szandi, a Bereczky Jazz Band, akik után – és a Dj dr. Simai, valamint a Road Dj-csapat retro zenei átvezetését követően – a Hello Johnny zenekar „hajtja uralma alá” a színpadot késő estig.

A zárónapon ismét a gasztronómiáé, az almáé a főszerep, és miután a betyárok, a gólyalábasok, és az ünnepi köszöntők kellően megadták az alaphangulatot, jöhetnek a legnagyobb hangulatfelelősök: az Igrice néptáncosai, a Tesók Együttes és a Balkan Fanatik, hogy csak néhány „fő fogást” említsünk. Az előzményekből kiindulva nyilván az is sejthető, hogy a késő estébe nyúló napot ismét retro party zárja. Elsőként a pénteken már jól bevált lemezlovas csapat csap bele a lecsóba, rendesen „megágyazva” a 22 órától színpadra lépő Vis Maior együttesnek, Magyarország első számú bulizenekarának.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában