Helyi közélet

2018.09.26. 15:34

Aranyat érhet egy jó szakmunkás

Nyíregyháza - A szakiskolák képzésein túl érdemes tájékozódnunk a legnépszerűbb OKJ-s képzések között is.

Nyíregyháza - A szakiskolák képzésein túl érdemes tájékozódnunk a legnépszerűbb OKJ-s képzések között is.

Szilágyi-Bécsi Tímea, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó, nyíregyházi irodát is működtető INT-Solution Kft. ügyvezetője úgy véli: a megyei munkaerő-hiány az újonnan betelepülő cégeknek „köszönhető”, valamint a már meglévő vállalkozások fejlesztései is fokozzák a munkaerő-igényt. – A legkeresettebbek továbbra is a szakmunkások, hiány van hegesztőkből, ácsokból, burkolókból, lakatosokból, ápolókból, de jelentős azon nyitott álláshelyek száma is, ahová operátorokat keresnek – mondta az ügyvezető.

Mentőápoló és gépi forgácsoló

A Magyar Közlöny mellékletében megyékre lebontva megtalálhatjuk azokat a szakmákat, melyekre jelenleg legnagyobb az igény Magyarországon (eszerint nálunk mentőápolóra és gépi forgácsolóra van szükség). A szakiskolák képzésein túl érdemes tájékozódnunk a legnépszerűbb OKJ-s képzések között is. A legutóbbi, 2017-ben megjelent lista alapján a top 10 képzés az alábbiak szerint alakult: társadalombiztosítási ügyintéző, bérügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási mérlegképes könyvelő, sportedző, IFRS mérlegképes könyvelő, targoncavezető, adótanácsadó, államháztartási mérlegképes könyvelő, pénztárkezelő és valutapénztáros

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában