Helyi közélet

2018.09.07. 17:38

Borsodban bizonyíthatnak a szabolcsi elsősegélynyújtók

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Péntektől vasárnapig Miskolcon rendezik meg a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Péntektől vasárnapig Miskolcon rendezik meg a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét.

A megyék legjobbjai három korcsoportban versengenek majd a fináléban. Szűkebb pátriánkat a májusi megyei döntő nyertesei, azaz a gyermek kategóriában a Nyírgyulaji Általános Iskola, az ifjúsági korcsoportban a záhonyi Dr. Béres József Kollégium, míg a felnőttek mezőnyében a Debreceni Egyetem Nyíregyházi Egészségügyi Kara versenyzői képviseli majd. A megyei győztesek mellé minden kategóriában az egyik nagy hazai biztosító társaság támogatásával kiírt országos pályázat nyertesei csatlakozhatnak, így a Béres József Kollégium felnőtt csapata is, amely egyébként a megyei döntőben szoros versenyben végzett a 2. helyen a nyíregyházi egyetemisták gárdája mögött.

A mai késő délutáni látványos megnyitó ünnepség után holnap, "vérző, ájult" emberekre számíthatnak Miskolc utcáin a járókelők. A valóságosnak tűnő, szimulált baleseteket képzett imitátorok játsszák el, akiknek a sérüléseit a verseny döntősei látják majd el.

A háromnapos rendezvénynek több mint 600 résztvevője lesz, akik a belvárosban felállított 21 verseny- és pihenőpont között mozognak majd. A versengés különlegessége, hogy a baleseti szituációk többsége a nyílt utcán zajlik, a sérülteket a miskolciak szeme láttára látják majd el a megyei elődöntőkben legjobbnak bizonyult általános és középiskolás, valamint felnőtt csapatok. A pihenőpontokon pedig a megye kiemelkedő cégei, intézményei mutatkoznak be interaktív feladatok formájában.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában