Helyi közélet

2018.09.06. 19:01

E-kulccsal nyitották ki megyénk legújabb járási hivatalának ajtaját

Kemecse - A közigazgatásnak nem intézni kell az ügyeket, hanem elintézni.

Kemecse - A közigazgatásnak nem intézni kell az ügyeket, hanem elintézni.

– A közigazgatásnak a jog csak eszköze, nem célja. A közigazgatás feladata pedig a cselekvés – idézte Magyary Zoltán, a közigazgatás tudományának nemzetközi hírű művelőjének szavait a Kemecsei Járási Hivatal és Kormányablak ünnepélyes átadásán csütörtökön dr. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. Kiemelte: a közigazgatásnak nem intézni kell az ügyeket, hanem elintézni, meg kell tennie mindent, amit az állampolgárokért megtehet. – A Magyary Program 2011-es bevezetésének az volt a célja, hogy közelebb vigye a polgárokhoz az állami szolgáltatásokat, felhasználva ehhez a modern tudást, a technikai vívmányokat is – tette hozzá.

– Sok munkára és közös erőfeszítésre volt szükség ahhoz, hogy a 13 éve városi rangot kapott, 5 éve járási székhellyé lett Kemecsén ma átadhassuk ezt a modern, minden tekintetben jól felszerelt, XXI. századi igényeket kielégítő, a megye legkorszerűbb és leggyorsabb informatikai rendszerével büszkélkedő, e-kulccsal nyíló járási hivatalt, illetve kormányablakot – mondta csütörtökön a Szent István utcai megszépült épületre és parkra tekintve Lipők Sándor, a város polgármestere. Molnárné Ferkó Rita hivatalvezető, Román István kormánymegbízott, valamint dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő valamennyien elismerően szóltak a beruházásról és „a nemzeti ügyek kormányának” támogatásáról, emberközpontú, lakosságcentrikus intézkedéseiről, amelyek révén gazdagodnak a kisebb-nagyobb települések, a járások, a megyék.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is közelebb visszük az állampolgárokhoz az állami szolgáltatásokat, felhasználva a modern tudást, a technikai vívmányokat, a digitális ügyfélkapu nyújtotta előnyöket. 2013 és 2015 között, valamint tavaly és az idén eddig 23 kormányablak nyílt ebben a megyében, s egy mobil busz is járja a településeket, több mint 2500 ügy intézésében segítséget nyújtva az ügyfeleknek – mutatott rá dr. Gulyás Gergely miniszter.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában