Helyi közélet

2018.09.27. 16:44

Elsősegély-pánik nélkül

Nyíregyháza - Másodszor is elindítja jól ismert előadás-sorozatát a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Egyesület, amelyben a laikus elsősegélynyújtást és az újraélesztést tanítják meg a szakemberek.

Nyíregyháza - Másodszor is elindítja jól ismert előadás-sorozatát a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Egyesület, amelyben a laikus elsősegélynyújtást és az újraélesztést tanítják meg a szakemberek. Az ingyenes, 12 órás kurzus szeptember 28-án, pénteken kezdődik Nyíregyházán, a 100 éves patikában (­Hatzel tér 1.) Első körben húszan juthatnak be az előadásra, az egyesület közösségi oldalán minden információt megtalálnak a regisztrációval kapcsolatban – tudtuk meg Nagy Szabinától, a program felelősétől.

Segít a diszpécser

– Ha összeesik valaki mellettünk az utcán, laikusként tudnunk kell, hogyan segítsünk, ne pánikoljunk és megtegyük az első lépéseket, amíg a mentő a helyszínre ér. Otthon a családban is történhetnek váratlan helyeztek: félrenyel a gyerek valamit, nem kap levegőt, a fiatal anyukák sokszor nem tudják, hogy mit tegyenek, ha jelez a légzésfigyelő. A neves szakelőadók a segítségnyújtást gyakorlati oldalról közelítik meg, a résztvevők hasznos tudással gazdagodhatnak – mondta el lapunknak Nagy Szabina.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában