Helyi közélet

2018.09.21. 18:05

Értékes szabolcsi helyezések az elsősegélynyújtók versenyén

Miskolc, Záhony - Az Elsősegélynyújtás világnapján Miskolcon rendezték meg a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyét.

Miskolc, Záhony - Az Elsősegélynyújtás világnapján Miskolcon rendezték meg a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyét.

A megyei győztesek három korcsoportban 21 állomásos körpályán mérték össze felkészültségüket. A gyermek korcsoportban a Nyírgyulaji Kossuth Lajos Általános Iskola ötfős csapata a kiváló 5. helyezést szerezte meg a 21 induló csapat közül. Magas pontszámukkal egyben minősítést is szereztek.

Az ifjúsági kategóriában a záhonyi Dr. Béres József Kollégium Hű Béresek elnevezésű gárdája a dicséretes 10. helyen végzett a szintén 11 fős mezőnyben.

A felnőtt korcsoportban két megyebeli induló is volt. A Debreceni Egyetem Nyíregyházi Egészségügyi Kara Sürgősségi és Oxiológiai Tanszék Pandák nevű együttese a remek 6. helyet mondhatja magáénak. Pontszámukkal a bronz fokozatú minősítést is megszerezték. A záhonyi kollégium Csupa szív néven rajthoz állt felnőtt csapata az ugyancsak elismerésre méltó 9. helyet szerezte meg a 16 induló kvintett között.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában