Helyi közélet

2018.09.13. 13:50

Független jelölt mögött a Jobbik

Tiszavasvári - Vasárnap időközi polgármester-választást tartanak Tiszavasváriban, mert a város eddigi vezetője, Fülöp Erik az áprilisi parlamenti választást követően mandátumhoz jutott.

Tiszavasvári - Vasárnap időközi polgármester-választást tartanak Tiszavasváriban, mert a város eddigi vezetője, Fülöp Erik az áprilisi parlamenti választást követően mandátumhoz jutott. A jobbikos politikus alulmaradt kormánypárti kihívójával, Vinnai Győzővel (Fidesz-KDNP) szemben a tiszavasvári körzetben, de a jobbikos listáról bejutott a törvényhozásba. A két pozíció összeférhetetlen egymással, Fülöp Erik az országgyűlési képviselőség mellett döntött, ezét megüresedett a polgármesteri szék, melyért a politikai harc vette kezdetét – úgy tűnik, nem mindig tiszta eszközökkel.

A polgármesteri tisztségre több jelölt is van: Szőke Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben, míg Badics Ildikó hivatalosan függetlenként indult, de jobbikos politikusok sorra emelnek szót, kampányolnak mellette, s állnak a magát függetlenként definiáló jelölt mögé.

Rajtuk kívül Munkácsi Mihály, Nácsáné Kalán Eszter és Rozgonyi Attila is megméretteti magát, szintén függetlenként. Tehát egyedül a kormánypárti Szőke Zoltán (Fidesz-KDNP) vállalta a pártlogót, jobbikos jelölttel hivatalosan nem lehet majd találkozni a szavazólapon.

Az időközi választás tétje azért nagy, mert a Jobbik mindig is kiemelt figyelmet szentelt a városnak. Az azóta már – többek között az iszlámbaráti megnyilvánulásai miatt – megbukott Vona Gábor egykori pártelnök anno a Jobbik fővárosának nevezte Tiszavasvárit. Az Origo úgy tudja: a Jobbik támogatásával induló polgármesterjelölt muszlim hívőnek adott fontos pozíciót az önkormányzatnál.

A témával részleteiben is foglalkozott a média:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában