Helyi közélet

2018.09.06. 17:35

Gyógytornára várják a gyerekeket Mátészalkán és Kocsordon

Mátészalka, Kocsord - Újra lesz gyógytestnevelés Mátészalkán és Kocsordon.

Mátészalka, Kocsord - Újra lesz gyógytestnevelés Mátészalkán és Kocsordon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat felhívja a szülők figyelmét, hogy szeptembertől gyógytestneveléssel és számos speciális képességfejlesztő foglalkozással állnak a gyerekek és a szülők rendelkezésére a mátészalkai járásban – közölte a szakszolgálat mátészalkai tagintézménye.

Fontos felismerni az eltérést

– Sok esetben tapasztaljuk, hogy a szülők tanácstalanok, mikor érdemes gyermekükkel szakemberhez fordulni. Azt javasoljuk, hogy ha a gyermek testi állapotában, mozgásának, beszédének fejlődésében lemaradást tapasztalnak, ha a gyermek viselkedése szorongóvá, indulatossá, nehezen kezelhetővé válik keressék fel szakembereinket – mondta el Szécsi Nóra tagintézmény-vezető. A szakszolgálat tájékoztatásában részletesen kifejtik azokat a jeleket, tüneteket, amiből felismerhető, hogy korai fejlesztésre szorul egy gyermek.

– Ha három éves korig, valamint az óvodás korban egyes részképességek (kézügyesség, figyelem, tájékozódás, gondolkodás) elmaradnak az életkortól elvárt szinttől, ha a beszédindításban, nyelvi fejlődésében, kommunikációjában zavarok állnak fenn, speciális, hátránykompenzáló és fejlesztő foglalkozásokra van szükség – hangsúlyozta a tagintézmény vezetője.

A mátészalkai tagintézmény épülete a város központjában, jól megközelíthető helyen ( a Kazinczy Ferenc u. 3-5) található, ahol négy, jól felszerelt terápiás szobában harmonikus légkörben fogadják a gyermekeket, egyénre szabott terápiát, és fejlesztési tervet állítanak össze számukra.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában