Helyi közélet

2018.09.05. 19:48

Hivatalosan is megnyílt a Pangea Ökocentrum és Szálloda

Nyíregyháza - Nyíregyháza újabb ékességgel gazdagodott: szerda este átadták rendeltetésének a 38 szobás Pangea Ökocentrumot és Szállodát, amely több mint 1,6 milliárd forintból épült meg Sóstógyógyfürdőn, a Nyíregyházi Állatpark tőszomszédságában.

Nyíregyháza - Nyíregyháza újabb ékességgel gazdagodott: szerda este átadták rendeltetésének a 38 szobás Pangea Ökocentrumot és Szállodát, amely több mint 1,6 milliárd forintból épült meg Sóstógyógyfürdőn, a Nyíregyházi Állatpark tőszomszédságában.

Bő három éve gondolta volna valaki, hogy egy ilyen csodálatos hely lesz Nyíregyházán? A Pangea olyan, mint a városunk: különleges, mégis otthonos, vendégszerető, ugyanakkor egyedi – mondta dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere a Pangea Ökocentrum és Szálloda hivatalos átadásán szerda este.

A bejáratnál Tyrannosaurus fogadja az érkezőt, a kerthelyiségbe Triceratops és Velociraptor mellett vezet az út, a 38 szoba mindegyikét egy-egy állatról mintázták, ehhez alkalmazkodnak, idomulnak ízlésesen a helyiségek berendezései. A Blaha Lujza sétányon lévő tóparti hotel több mint 1,6 milliárd forintból épült meg a Nyíregyházi Állatpark tőszomszédságában.

– A korábban átadott látogatócentrum és a Pangea is ikonikus része lett Sóstónak, és elkészült a hópárduc-kifutó is. A következő nagy attrakciók egyike a jégkorszak megjelenítése lesz. A 6,7 milliárd forint értékű állatkerti fejlesztési program vonzerő lesz a helyieknek és a turistáknak egyaránt – tette hozzá a városvezető.

Az átadási ceremónia alatt is szűrődtek át állathangok a szomszédból, ez a hatás is jól érzékeltette a szálloda speciális jellegét. Kívülről is impozáns látványt nyújt az ökocentrum.

– Nyíregyházán a fejlesztések egymást erősítik. A Modern Városok Programban megvalósult beruházásra egyaránt büszke lehet a tervező, a kivitelező és mindenki, aki bármit is tett a Pangeáért – fogalmazott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, térségi országgyűlési képviselő. Hozzátette: – A város olyan úton halad, miáltal 2020-ra Magyarország egyik legfontosabb gazdasági és turisztikai központjává válhat. Ez a hotel is tovább viszi a hírünket az országban és a világban.

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója bevallotta:

– Sok ötletem volt már a fejlesztéseket illetően, de szállodában nem gondolkodtam. Polgármester úr ötlete viszont felgyorsította a folyamatot.

A Pangea Nyíregyháza új ékessége, amire igazán büszkék lehetünk.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában