Helyi közélet

2018.09.30. 16:34

Időjárás-jelentés - 2018. szeptember 30.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

A Skandináv-félsziget fölött ciklon örvénylik, hatására kontinensünk északi részén erősen felhős az ég, és elszórtan esik az eső, záporeső. Sekély ciklon található a Balkán-félsziget fölött is, emiatt arrafelé erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor, néhol zivatar is kialakul. Európa más területeinek időjárását anticiklonális hatások alakítják, általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi vidékén 10 fok alatt marad, középen többnyire 11, 21 fok között változik. Továbbra is nyáriasan meleg van a Pireneusi-félszigeten, ahol a délutáni órákra 27, 32 fok közé melegszik fel a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességtartalmú, kissé melegebb levegő áramlik, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Éjszaka nyugaton gyengén, keleten helyenként erősebben felhős lesz az ég. Hétfőn északon és keleten felhősebb idő lesz kevesebb, másutt változóan felhős idő várható több napsütéssel. Az időszak nagy részében csapadék nem valószínű, de hétfőn késő délután északkeleten néhol jelentéktelen eső lehet. Vasárnap helyenként megélénkül, hétfőn főként délkeleten megerősödik a délkeleti szél, majd késő délutántól a Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul, és megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 16 és 22 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában