Helyi közélet

2018.09.19. 11:54

Így igényelhet tüzelőanyag a télre

Nyíregyháza - Határidőig be kell nyújtani az igényt, utólag már nem fogadhatnak be kérelmet.

Nyíregyháza - Határidőig be kell nyújtani az igényt, utólag már nem fogadhatnak be kérelmet.

Egy hónapig nyújtható be a helyi önkormányzatokhoz a téli rezsicsökkentésre vonatkozó igény.

Mint ismert a kormány még az idén márciusban döntött arról, hogy 12 ezer forinttal csökkenti a családok rezsiköltségeit. A gázzal fűtött és a távhős háztartások számláján jóváírták az összeget, akkor elmaradt a fával és szénnel fűtők támogatása.

Október 15. a határidő

Most még egy hónapig: október 15-éig igényelhető a rezsi-hozzájárulás. A Belügyminisztérium (BM) közlése szerint országos szinten 800 ezer olyan család van, akik az első körből kimaradtak, és bár a településen van gáz- vagy távhőszolgáltatás, a házakban valamilyen oknál fogva mégis egyéb tüzelési móddal fűtenek. Felhívják a figyelmet arra, hogy az érintettek az igénybejelentő nyilatkozatban rögzítsék a kért fűtőanyag fajtáját, amely utólag már nem módosítható.

Nyilatkoznak a jogosultságról

– Nyíregyháza közigazgatási területén csak azok a háztartások kaphatják meg a támogatást, akik a korábbi rezsicsökkentésben nem részesültek, az igénybejelentést határidőig meg kell tenni, annak elmulasztása jogvesztő – hívta fel a figyelmet dr. Krizsai Anita, a Polgármesteri Hivatal Szociális és Köznevelési Osztályának osztályvezetője. Hozzátette: az igénylőnek büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot is kell tennie a támogatásra való jogosultságról.

– A juttatás természetbeni, így az igénylők tűzifát, szenet, propán-bután tartályos vagy palackos gázt, fűtőolajat, brikettet jelölhetnek meg az igénylőlapon, amit elektronikus formában is ki lehet tölteni, Nyíregyháza honlapjáról letölthető a nyomtatvány, de a hivatal ügyfélszolgálati centrumában is fogadják az érintetteket. A kizárólag elektromos fűtéssel rendelkező háztartások nem igényelhetik a hozzájárulást – tette hozzá az osztályvezető.

A téli rezsicsökkentési támogatást Mátészalkán is várják, az „Igénybejelentő nyilatkozatot“ határidőig vissza kell juttatni a Mátészalkai Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda Igazgatási Csoportjához.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában