Helyi közélet

2018.09.21. 09:26

Iskolai hagyományőrzés világhírű zenészekkel

Nyírtura - Rendhagyó énekórát tart a Muzsikás együttes szeptember 24-én, hétfőn a Nyírturai Móra Ferenc Általános Iskola tornatermében.

Nyírtura - Rendhagyó énekórát tart a Muzsikás együttes szeptember 24-én, hétfőn a Nyírturai Móra Ferenc Általános Iskola tornatermében. Az intézmény korábban is nagy hangsúlyt fektetett a gyerekek művészeti nevelésére, és minden lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy a tanulók szépérzékét fejlesszék, illetve hogy megismertessék őket a hagyományaikkal.

Fontos szempont az is, hogy a különleges eseményekkel minél több, lelkileg harmonikus személyiséget neveljenek.

A program 2005-ben indult, és a szervezők azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az iskolások megismerkedhessenek a magyar népzenével. Az eltelt idő alatt több mint 600 iskolában arattak vele sikert. A rendhagyó órákkal azt a szakmai célt is kitűzték, hogy több tájegység muzsikája megismerhető legyen, ami hangszerbemutatóval is kiegészül, tudtuk meg Vass Edit intézményvezetőtől.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában