Helyi közélet

2018.09.05. 08:17

Jobban jár, ha kocsival a parkolóházban áll meg

Nyíregyháza - Aki a kórház belső udvarán parkol, nagyon komoly pótdíjra számíthat!

Nyíregyháza - Aki a kórház belső udvarán parkol, nagyon komoly pótdíjra számíthat!

Elsődleges a betegforgalom

– Minden fórumon hangsúlyoztuk, a bejáratoknál, a kórház területén pedig táblákat helyeztünk ki, hogy felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy a parkolási díjaink megváltoztak. Aki a kórház területén áll meg, annak pótdíjat kell fizetnie, ami jelentősen magasabb mint azoknak, akik a napokban átadott parkolóházat – csak kívülről, a Nagyvárad utcai bejárattól közelíthető meg – veszik igénybe – válaszolta megkeresésünkre Vitkai Éva. A megyei kórházak sajtófőnöke hangsúlyozta, hogy a pótdíj bevezetésével szeretnék tehermentesíteni a belső udvart a betegforgalom zavartalansága, a mentők, betegszállító járművek belső közlekedésének biztosítása érdekében. Továbbra is ingyenesen parkolhatnak azonban a kórház területén a mozgáskorlátozott igazolvánnyal érkezők.

Mindenki érdeke

– A döntés a betegeink érdekét szolgálja, a kétszintes épületben kialakított 361 parkoló pedig a látogatókét és a dolgozókét, ahol nyugodtan, kényelmesen és jóval kedvezőbb, az eddig megszokott áron parkírozhatnak – nyomatékosított Vitkai Éva, s megjegyezte: a parkolóházban és a kórház területén is az első fél óra ingyenes. Az ezt követő idő árai közötti különbséget érzékeltetve, összehasonlításképp elmondta: annak, aki a parkolóházban állítja le az autóját 4 órára, 1600 forintot kell fizetnie, azonban annak, aki a belső udvaron parkol, annak ugyanerre a 4 órára már 4000 forintot kell kifizetnie. A sajtófőnök elmondta azt is: mindenki érdeke, hogy a parkolóházat válassza, aki hosszabb időt kíván eltölteni a kórházban, akár vizsgálatra érkezik, akár beteg hozzátartozóját látogatja meg.

Díjtételek

Parkolóház:

Az első félóra ingyenes, utána minden megkezdett óra egységesen 400 forint.

Belső udvar:

Az első félóra ingyenes, az első óra (31–60 perc): 400 forint,

A második óra (61–120 perc) 800 forint + az első óra díjtétele, összesen 1200 forint.

A harmadik óra (121–180 perc) 1200 forint (+ az első óra 400 forintja és a második óra 800 forintja), összesen: 2400 forint.

Az órák díjához az előző óra tarifája minden esetben hozzáadódik!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában