Helyi közélet

2018.09.08. 13:21

Negyedszázada büszke városi rangjára Baktalórántháza

Baktalórántháza - Az impozáns Dégenfeld Kastélymúzeum kertjében tartották a jubileumi ünnepséget szombaton.

Baktalórántháza - Az impozáns Dégenfeld Kastélymúzeum kertjében tartották a jubileumi ünnepséget szombaton.

– Amikor a Mezőkövesd és a Baktalórántháza focimeccset vívott egymással, a két elnöknek közös tulajdonsága volt: a győzni akarás. Mindez barátsághoz vezetett. A győzelem iránti vágy, a küzdés magában hordozza a fejlődést, az előrelépést, a jobbat, az örömet. Én nem hoztam ajándéktárgyat, ehelyett három szót nyújtok át képletesen: a tiszteletet, a barátságot és a támogatást. Amit tehetek Baktalórántházáért, azt a jövőben is megteszem – fogalmazott a 25 éves városi rang alkalmával rendezett ünnepi beszédében Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes. A Dégenfeld Kastélymúzeum kertjében, a terebélyes gesztenyefa árnyékában ragyogó hírrel szolgált: – Mintegy 3 milliárd forintos fejlesztési csomag érkezett és jön abba a városba, amely az elmúlt 25 évben bebizonyította, hogy méltó a rangjára. Nem sopánkodnak és álmodoznak, hanem konkrét célt tűznek ki maguk elé, amit megvalósítanak. Ehhez pedig kitartó vezetők és szorgalmas városlakók kellenek. Lehet bármennyire szép egy település, ha nincs összefogás, akkor semmit sem ér az eredmény. Baktalórántháza egy igazi közösség, ahol akarnak egymásért tenni az emberek, erre lehet alapozni a jövő céljainak eléréséért.

– Huszonöt év egy emberöltőt jelent. Ez most egy mérföldkő Baktalórántháza életében. Érdemes megállni, és megnézni, hogy honnan, hova jutott a város. Az elődök jól dolgoztak és a jelenlegi döntéshozók is eredményesen tevékenykednek – állapította meg Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

Nagy Lajos polgármester a testvértelepülések (a lengyelországi Lancut, az erdélyi Gyergyócsomafalva, a felvidéki Lukanénye, valamint Ráckeve és Dány) képviselőinek jelenlétében elmondta:

– Mintha csak tegnap történt volna: dr. Boross Péter miniszterelnök adta át Vida Károly polgármesternek a város kulcsát. Azóta eltelt negyedévszázad, és folyamatosan bizonyítani kell, hogy rászolgált Baktalórántháza a rangra. Számtalan beruházás, sok nagyszabású közműfejlesztés valósult meg, a közfoglalkoztatásban is előrelépés tapasztalható. A közösségi élet nagyon aktív a kultúra és a sport terén egyaránt. A gazdasági tevékenységre jellemző, hogy a legnagyobb foglalkoztató az önkormányzat, hiányoznak a nagy vállalkozások, a befektetők, pedig kedvező adottságaink vannak, és ezúton is ajánljuk magunkat – jegyezte meg ünnepi beszédében Nagy Lajos. A 25 éve város Baktalórántháza gazdag programsorozattal ünnepli a jubileumot: szombaton kiállítás nyílik a Dégenfeld Kastélymúzeumban, öttől fellép Szekeres Adrienn, vasárnap 9 órakor pedig fogathajtóverseny kezdődik a szabadidő centrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában