Helyi közélet

2018.09.01. 20:35

NépmesePont nyílik Nyíregyházán

Nyíregyháza - Ahol minden a magyar népmesék és a hagyományok körül forog.

Nyíregyháza - Ahol minden a magyar népmesék és a hagyományok körül forog.

Közhírré tétetik és kidoboltatik, hogy szeptember 9-én, vasárnap megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Hetedhét Mesevilág NépmesePont a nyíregyházi VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban. Népi kézműves játszóház, iparművészeti bemutató és vásár, kosaras körhinta és Családi mese címmel Havasi Dóra Zita grafikusművész kiállítása várja tizenegy órától a kicsiket és a nagyokat.

Mese, táncház, koncert

A programok délben, a Kerekperec Egylet Lustajankó meg a bolond falu című interaktív népi mesejátékával kezdődnek. A hivatalos megnyitót követően 13.45-től Sőrés Róza mesemondó előadása szórakoztatja a közönséget. A legkisebbeket hívják tánc(ház)ba fél háromról a Kerekperec Egylet közreműködésével. A Magyar Népmese Színház A kóró és a kismadár című, 15 órakor kezdődő interaktív produkciója után, délután négytől Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész Kőleves és nyakleves című különleges gyerekkoncertje zárja a napot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában