Helyi közélet

2018.09.07. 11:12

Polgármestert is választanak

Gávavencsellő - Vasárnap időközi választás lesz Gávavencsellőn.

Gávavencsellő - Vasárnap időközi választás lesz Gávavencsellőn.

Időközi választást tartanak szeptember 9-én, vasárnap Gávavencsellőn. A választópolgárok polgármesterre és a képviselő-testület hat tagjára adhatják le voksukat.

Az időközi választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület május 30-án feloszlatta magát, június 15-én pedig a polgármester lemondott a tisztségéről, s azóta az alpolgármester vezeti a települést.

A polgármesteri címért két jelölt száll harcba. Mint Bakos Tóth Ildikó, a Gávavencsellői Polgármesteri Hivatal aljegyzője érdeklődésünkre elmondta, a szavazási lapon a sorsolási sorrend szerint szerepel a két polgármesterjelölt neve: Berecz János (Fidesz-KDNP), Vojtó Mihályné (független).

Nincs kampánycsend, de…

A hat képviselői helyért tizennégy jelölt indul, akik szintén a sorsolási sorrend szerint szerepelnek majd a választólapon: Szalka Mihályné (Fidesz-KDNP), Tóth-Takács Mónika (független), Tóthné Tilk Katalin (független), Ilku Béla (Fidesz-KDNP), Sztankovics Tibor (független), Vojtó Mihályné (független), Urbán Imre Attila (független), Csisztu Miklósné (független), Bodóné Szőnyi Erzsébet (független), Frank Zoltán (Fidesz-KDNP), Aleksza János (Fidesz-KDNP), Lovász Tibor (független), Pásztor Tibor (Fidesz-KDNP) és Dögei Attiláné (Fidesz-KDNP).

Szeptember 9-én 6 órától 19 óráig három szavazókörbe várják a választópolgárokat: az IKSZT épületébe, a Rakovszky Sámuel Általános Iskolába és a Csicsergő Óvodába. Nincs kampánycsend, de a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint a választás napján nem lehet választási nagygyűlést tartani.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában