Helyi közélet

2018.09.20. 14:26

Senki ne veszítse életét közúton!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - EDWARD nap: szerdán a fokozott rendőri jelenlét ellenére is voltak szabálysértők.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - EDWARD nap: szerdán a fokozott rendőri jelenlét ellenére is voltak szabálysértők.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) az idén is meghirdette az EDWARD napot. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

Gyalogosok, kerékpárosok

– A kezdeményezéshez az ország valamennyi rendőr-főkapitánysága, így megyénk is csatlakozott és megyeszerte 46 helyszínen voltak jelen és ellenőriztek kollégáink – mondta el lapunk érdeklődésére dr. Vajtó Levente őrnagy. A főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője hozzátette: a baleseti-elemző munka alapján választották ki a helyszíneket, szempont volt, hol történtek balesetek, melyek a veszélyes útszakaszok, kereszteződések.

– A cél a megelőzés, hogy kevesebb baleset történjen, ezek súlyossági foka csökkenjen, és lehetőleg senki ne veszítse életét közúton. Elsősorban a gyalogátkelő-helyeken ellenőriztek kollégáink, illetve kiemelt figyelmet fordítottak a tilos jelzésen áthaladásra. A gyalogátkelőhelyeken a gyalogosok, a kerékpárosok közlekedésére figyeltek, s arra, megadják-e a kötelező elsőbbséget – sorolta az őrnagy. Megtudtuk: még a fokozott rendőri jelenlét ellenére is voltak szabálysértők.

Folytatják az akciókat

– Az elkövetkező időszakban a rendőrség további akciókkal és kampányokkal lép fel a legveszélyesebb közlekedési magatartások ellen. Prioritást élvez a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevőinek, a gyalogosoknak, a kerékpárosoknak és a motorkerékpárosoknak a védelme. Az ellenőrzések célja nem a bírságbevételek növelése, hanem a negatív folyamatok megfékezése, a közlekedésbiztonság javítása. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon, hogy mindenki hazaérjen! – hangsúlyozta dr. Vajtó Levente.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában