Helyi közélet

2018.09.26. 07:37

Sok lakásban máris fűtenek, nem fogják megbánni

Nyíregyháza - A szeptemberi hirtelen jött lehűlés miatt több mint ötszáz lakásban elindult a távfűtés Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A szeptemberi hirtelen jött lehűlés miatt több mint ötszáz lakásban elindult a távfűtés Nyíregyházán.

A szeptemberi vénasszonyok nyara meglehetősen hamar elköszönt a hétvégén, az ősz eleji kellemes időjárást hirtelen felváltották a megszokottól jóval hűvösebb napok, s bármilyen hihetetlen, de Nyíregyházán ezidáig mintegy 500 háztartás és 6 közintézmény (többnyire bölcsődék, óvodák) kérte a fűtést a Nyírtávhőnél – mondta el Joó László, a cég ügyvezető igazgatója.

Levélben igényelhető

A cégvezető megjegyezte: – Ez nálunk nem újdonság, és sem a lakosság, sem az intézmények részéről nem hoznak hibás döntést, ha elindíttatják a fűtést, hiszen ha vissza­melegszik az időjárás, az automatizált hőközpontok visszakorlátozzák a hő­mennyiséget és akkor sincs túlfűtés, pazarlás nem történik. A távhős fűtés a gyakorlatban általában akkor indul el, amikor a napi középhőmérséklet 12–13 Celsius fokra csökken.

– Hivatalosan szeptember 15-én indult a szezon, ez mindössze annyit jelent, hogy a Nyírtávhő az épületek fűtésszabályzóit készenléti állapotba helyezte az indulásra, s mindennemű karbantartást, ami a működést veszélyeztetné vagy gátolná, elvégezték határidőre, s készen állnak a fűtési igények kielégítésére – tette hozzá.

– A nyár folyamán az éves ütemtervben foglaltak szerint a távfűtési vezetékeket, hőközpontot és távfűtési aknákat karbantartottuk. Nagyobb beruházásaink is voltak: vezetéket cseréltünk közel 20 helyen: a Szarvas utcán, a Hősök terén, a Jósavárosban az Ungvár sétányon, az Északi körúton és az Érkertben, a Bethlen Gábor utcán.

A legnagyobb volumenű munkálatokat az Ibolya utcán végezték, ahol egy közel 400 méter hosszú magas vezetéket lebontottak, áthelyezték, és a földben vezették el a Szegfű utcán.

Online díjfizetés

– Sokkal praktikusabb, nem keletkezik felesleges papír alapú számla, a díjkiegyenlítés is azonnal megjelenik a számlánkon, és a késedelmes fizetés miatt sem kell aggódni; ezért cégünk továbbra is népszerűsíti a lakosság körében az online számlafizetést, amely ingyenes, és kényelmesen elintézhető akár otthonról is. Elektronikus fizetési móddal a hátralékos számlát is ki lehet egyenlíteni, a Nyírtávhő honlapján minden információ megtalálható – tette hozzá Joó László.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában