Helyi közélet

2018.09.18. 08:15

Sok területen ígér gyökeres változásokat Szőke Zoltán

Tiszavasvári - Az utolsó szavazókör voksai döntöttek Tiszavasvári első emberéről.

Tiszavasvári - Az utolsó szavazókör voksai döntöttek Tiszavasvári első emberéről.

A vasárnapi időközi polgármester-választáson Tiszavasvári lakossága ítéletet mondott a Jobbik vezette elmúlt nyolc évről, és irányt mutatott, merre haladjon tovább a város szekere. A változásra, a fejlődésre szavaztak, bizalmukkal pedig a kormánypárt színeiben induló Szőke Zoltánt tüntették ki – értékelte a hétvégi voksolás végeredményét hétfőn dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Vasárnap 21 óra után 9 szavazókörben már összeszámolták a voksokat, ekkor még a függetlenként indult Badics Ildikó vezetett, közel 200 vokssal. Az állást az utolsó, 10-es szavazókör fordította meg, ott az urnák elé járuló 685 lakos többsége a fideszes jelölt neve mellé tette az ikszet, így 1897 vokssal Szőke Zoltán lett a város első embere.

– Újjá kell építeni Tiszavasvárit: élhetőbbé tenni minden lakos számára, több és jobb munkalehetőséget, nagyobb biztonságot, nyugalmat teremteni a városban, pótolni az elmúlt években elmaradt fejlesztési, infrastrukturális beruházásokat.

– Eddig sok területen hiányzott a pozitív változáshoz szükséges akarat, immár azonban új időszámítás kezdődik. Én ezért fogok dolgozni éjjel-nappal, s őszintén remélem, hogy a képviselő-testület, illetve valamennyi érintett partner lesz ebben – sorolta elképzeléseit Szőke Zoltán, Tiszavasvári vasárnap megválasztott, új, kormánypárti polgármestere.

Átalakul a közfoglalkoztatás

Nem titkolta: nagy reformokban és személycserékben is gondolkodik. – A közmunkaprogramot át kell alakítani, szervezettebbé, átláthatóbbá és értékteremtővé kell tenni, mégpedig egy merőben más stílusú és magatartású, új vezető irányítása alatt – utalt Zagyva György Gyula menesztésére Szőke Zoltán, akit a legnagyobb kampánytámogatójának nevezett.

– Mindaz, amit a helyi közmunkaprogram vezetőjeként tett vagy éppen nem tett, az, ahogyan a dolgozókkal beszélt és viselkedett, a megalázott emberek elkeseredettsége mind az én malmomra hajtotta a voksokat. Ha rajtam múlik, Horváth Ádám is távozni fog – a helyi önkormányzati újság éléről. Szeretném, ha a Vasvári Hírmondó újra független, mindenkihez szóló, tartalmas, informatív, helyi értékeket felvonultató, közéleti havilap lenne, ehhez pedig egy szakmailag rátermett, politikai elkötelezettségtől mentes, lehetőleg helyi szerkesztőre van szükség.

Mindenkire szükség van

– Szeretném újraépíteni a kapcsolatot a helyi vállalkozókkal, a kisebb-nagyobb civil szervezetekkel, sportegyesületekkel, a környező településekkel, megtalálni a közös hangot minden generációval, és minél több támogatást nyújtani a jó irányú törekvéseik eléréséhez. Sok értékes szakemberrel, sport­emberrel, lokálpatriótával büszkélkedhet a város, a kormány támogatásán túl, rájuk is nagy szükség van Tiszavasvári felvirágoztatásához.

Szőke Zoltán az út- és járdahálózat rendbe tételét, a térfigyelő kamerarendszer bővítését, a járóbeteg szakrendelő épületének és eszközparkjának korszerűsítését, valamint a turizmusban, idegenforgalomban rejlő lehetőségek kiaknázását is a legfontosabb teendők között említette.

PI


[related-post post_id="3986062"]

[related-post post_id="3985609"]

[related-post post_id="3984684"]

Ezek is érdekelhetik