Helyi közélet

2018.09.04. 16:04

Tanszercsomagot kaptak ajándékba a nyíregyházi kisiskolások

Nyíregyháza - Füzetek, színes ceruzák, hegyező, radír, vonalzók, festékpaletta és még ki tudja, mi került elő azokból az ajándékcsomagokból hétfőn délelőtt, amelyeket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere osztott ki ajándékképpen az alsós gyerekeknek.

Nyíregyháza - Füzetek, színes ceruzák, hegyező, radír, vonalzók, festékpaletta és még ki tudja, mi került elő azokból az ajándékcsomagokból hétfőn délelőtt, amelyeket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere osztott ki ajándékképpen az alsós gyerekeknek.

A megyeszékhely első embere az idén a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola 2. c osztályos tanulóit látogatta meg, ahová a sajtón kívül Tóth Imre önkormányzati képviselő is elkísérte. Ajándékozókként érkeztek, ám az osztály őket sem engedte el meglepetés nélkül, egy szép verssel köszönve meg a gondoskodást. A tekintélyes sárga borítékokról később kiderült: nem minden osztályban ugyanazokat a tanszereket tartalmazzák, attól függően, melyik korcsoportnak mire van szüksége.

Több mint nyolc millió

– Ötödik esztendeje tartjuk magunkat ehhez a hagyományhoz és a város minden alsósa – az első osztálytól a negyedikig – jogosult a tanszercsomagra – tájékoztatta a sajtót dr. Kovács Ferenc. – A város a szociális segítségnyújtáson túl ilyen módon is gondoskodni kíván a gyerekekről, némiképp csökkentve az iskolakezdés terhein. Ebben az évben 4572 tanulóhoz jutnak el a csomagjaink, egyenként nettó 1500 forintos értékben.

– Összesen mintegy 8,8 millió forintot fordítottunk saját forrásból erre az akcióra, ami nagyságrendben ugyan eltörpül a nagy infrastrukturális fejlesztések költségvetéséhez képest, de legalább olyan jelentőséggel bír – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc, hozzátéve azt is, hogy a tanévkezdéshez kapcsolódóan 4 iskola is megújul a városban.

– A vasvári Pál Gimnáziumban már befejeződött a teljes körű felújítás, csak a Bem József Általános iskola Kazinczy Ferenc tagintézményében, a Sipkayban és a Zrínyi Ilona Gimnáziumban folynak még a munkálatok, amelyeket úgy ütemeztük, hogy a tanévkezdés zavartalan legyen.

Az idei is egy sikeres év lesz

Mindenhol levonulnak a munkások szeptember végére, egyedül a Zrínyiben tolódik a befejezés egy hónappal, ott ugyanis az iskolavezetés a későbbi kezdést kérte, hogy ne zavarják az érettségi vizsgákat. Összességében úgy ítélem meg, hogy az idei is sikeres lesz, mivel az iskolák jó körülmények közé várják a diákjaikat, mi pedig a jövőben is folytatjuk az intézményfelújításokat – zárta mondandóját a polgármester.

MJ


Az első nap a játék napja

– Az első iskolai nap általában azzal telik, hogy meghallgatjuk a gyerekek nyári élménybeszámolóját. Van, aki a saját élménynaplóját hozta el. Utána már csak játszunk a nap végéig, hiszen ez mégiscsak a bemelegítés napja – tudtuk meg a 29 gyermeket számláló osztály tanító nénijeitől, Nagyné Takács Klárától és dr. Vinczéné Széles Pálmától. Keddtől már fokozatosan beindul a komoly munka is, és talán az az egyetlen hiányzó is megérkezik, aki az első nap valamilyen oknál fogva távol maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában