Helyi közélet

2018.09.27. 18:36

Ukrajnának népszerűsített nyíregyházi látványosságok

Nyíregyháza - Az ukrán vendégek és vendégéjszakák száma évről évre emelkedik.

Nyíregyháza - Az ukrán vendégek és vendégéjszakák száma évről évre emelkedik.

Az elmúlt hét végén sűrű programja volt a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársainak, hiszen egyszerre két helyszínen kellett helytállniuk. Mindkét programmal az ukrán piaci jelenlét erősítése volt a cél.

Pálinkák és biolekvárok

– Ungváron a 18 Toureurocentr – Kárpátalja turisztikai kiállításon képviseltük városunkat a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársával együtt. A rendezvényen az ukrán nyelvű kiadványok mellett eredetvédett pálinkákkal és helyi biolekvárokkal is vártuk a vendégeket. Elsősorban az állatpark és a fürdő jelent nagy vonzerőt, de sokan érdeklődtek a kerékpározási lehetőség és a gyógyászat szolgáltatásai iránt – újságolta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Szombaton Lembergből érkezett utazási irodai szakembereket és média-képviselőket fogadtak egy study tour keretében. A látogatók megismerkedhettek Nyíregyháza turisztikai attrakcióival és bemutattunk néhány szálláshelyet is, azért, hogy a jövőben minél több ukrán turista válassza városunkat – mint turisztikai desztinációt – utazása helyszínéül. A tanulmányúttal egy időben volt a Tirpák Fesztivál és 3. Bogrács- és Grillbajnokság, így a szakemberek a fesztivál forgatagába is bepillantást nyerhettek, megkóstolhatták a tirpák ételeket, illetve helyi termékeket is vásárolhattak. A rendezvényt követően látogatást tettek a patinás Bencs villába, mely felújítását követően régi pompájában fogadja a kultúra iránt érdeklődő vendégeket – fűzte hozzá Furkóné Szabó Marianna.

A programok szervezéséhez igen nagy segítséget nyújtott Magyarország Kijevi Nagykövetsége és Ungvári Főkonzulátusa.

– Az ukrán vendégek és vendégéjszakák száma évről évre emelkedik, kedvelik városunkat és turisztikai látványosságainkat. Az előző évhez viszonyítva 2017-ben az Ukrajnából Nyíregyházára érkezők száma 15 százalékkal, a vendégéjszakák száma 23,2 százalékkal nőtt. Bízunk benne, hogy a növekvő tendencia tovább folytatódik, ennek érdekében a marketingtevékenységünket fokozzuk ebben a desztinációban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában