Helyi közélet

2018.09.22. 14:34

Vádemelés tízezer forintos vesztegetésért

Nyíregyháza - Vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja az ügyészség azt a gázszerelőt, aki 10 000 forintot kért egy nyírbátori családtól azért, hogy a gázórát ne szerelje le – tájékoztatta lapunkat dr. Martossy György.

Nyíregyháza - Vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja az ügyészség azt a gázszerelőt, aki 10 000 forintot kért egy nyírbátori családtól azért, hogy a gázórát ne szerelje le – tájékoztatta lapunkat dr. Martossy György.

– A vádirat lényege szerint a nyírbátori családnak tartozása volt a gázszolgálgató cégnél, azonban ezt idővel sikerült rendezniük. Sajnos az ügyintézés elhúzódása miatt a gázszolgáltató intézkedett a szolgáltatás megszüntetéséről, és ezzel a feladattal megbízott egy korlátolt felelősségű társaságot – ismertette a megbízott megyei főügyész.

A vádlott – társával – megjelent a fogyasztó lakásában, és előbb az otthon tartózkodó egyik családtagtól, majd a hívásra hazaérkező háziasszonytól is 10 000 forintot kért azért, hogy a gázórát ne szerelje le, azaz a gázszolgáltatást ne szüntesse meg. Közölte a háziakkal, hogy a jegyzőkönyvben azt fogja feltüntetni, műszaki okok miatt nem tudta végrehajtani a gáz kikötését. A háziasszony nem volt hajlandó fizetni, és arról is tájékoztatta a szerelőt, hogy a tartozását már rendezte, ennek ellenére a vádlott a gázszolgálgatást megszüntette.

Az ügyészség vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak – tette hozzá a megbízott megyei főügyész.

– Az új büntetőeljárási törvény szerint a bíróság az ügyben előkészítő ülést tart, amelyen a vádlott, védője és az ügyész vesz részt. Ha a bűncselekmény elkövetését eddig tagadó vádlott az ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor enyhébb büntetésre számíthat. Ebben az esetben az eljárás ezen az ülésen be is fejeződik, és nem lesz szükség a tanúk kihallgatására sem – közölte dr. Martossy György.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában