Helyi közélet

2018.10.26. 10:18

A felnőttkor és a diáklét határán

Nyíregyháza - A napokban megrendezte szalagavató ünnepségét a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium is.

Nyíregyháza - A napokban megrendezte szalagavató ünnepségét a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium is.

Egymást követik októberben és novemberben a középiskolák szalagavató ünnepségei. A napokban feltűzték a szalagot a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium végzős diákjaira is. Erről az eseményről Rákóczi Eszter 12. B osztályos diák tájékoztatta szerkesztőségünket:

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium hagyományos szalagtűző ünnepségének a Nyíregyházi Egyetem Kodály-terme adott otthont. Az ünnepséget természetesen rengeteg előkészület előzte meg. A tánc- és ruhapróbák már az előző tanév végén megkezdődtek és a nyáron is tartottak, hogy tökéletes legyen a színpadi műsor.

Vastaps és könnyek

A próbakedv az utolsó hetekben sem lankadt, sőt! Minden lyukas- és drámaórát, valamint a délutáni szabad perceket is feláldoztuk a szalagavató oltárán. A várva várt szombat délután azonban még így is hamarabb elérkezett, mint gondoltuk volna. Egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy a színpadon állunk szalaggal a szívünk fölött. A szalagtűzés után meghatottan vonultunk végig a nézők előtt, s átadtuk a helyet az osztályprodukcióknak.

Az idén mind a négy osztály saját keringővel készült, amit a lányok vártak a legjobban, hiszen ha csak néhány percre is, de mindenki csak őket csodálta, amint fehér menyasszonyi ruhájukban finoman táncolnak a felnőttkor és a diáklét határán. Ezután az osztályok műsora következett vidám jelenetekkel, látványos táncokkal. Az előadásokat vastaps és a meghatódott szülők könnyei kísérték.

Az ünnepség befejezésével még koránt sem ért véget az este. A pedagógusok és a diákok együtt felkerekedve indultak a Tirpák csárdába, ahol a hagyományos pezsgős koccintás és egy finom vacsora várta a vendégeket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában