Helyi közélet

2018.10.29. 18:13

Ádámkosztüm elölről, hátulról

Nyíregyháza - Michael Frayn észveszejtő komédiája igazi jutalomjáték színésznek és nézőnek egyaránt.

Nyíregyháza - Michael Frayn észveszejtő komédiája igazi jutalomjáték színésznek és nézőnek egyaránt.

Színház, mi más – avagy káoszból rendet. De tegyük a szívünkre a kezünket – ugye, hogy izgalmasabb a rendetlenség? Minél nagyobb, annál jobb. Nos, jó hírünk van, lesz itt káosz, nem is kevés – ígéri a Zenthe Ferenc és a Váci Dunakanyar Színház társulata, akiknek közös, Függöny fel, avagy még egyszer hátulról! című produkcióját november 19-én 19 órától láthatja a Váci Mihály Kulturális Központ közönsége.

Nyílt színi bosszú

A színházcsinálás mindig izgalmas téma, főleg ha döcögős-röhögős. Megálmodunk valami szépet és nagyot, majd jönnek a próbák, s velük a határidő, a kellékek, a rivalizálás, a szerelmek, a hiszti, a botrány, a „lenyeljükabékát”, a dühroham, a dugipia, a takarásban a folyton ellógó kolléga, meg a beugró beugrójának a beugrója… de végül megvan minden, összeáll az előadás, ahol látjuk végre visszafesleni a nagy nehezen felfűzött gombolyagot: kezdődik a nyílt színi bosszú, a dühroham, a hiszti, a tévedés, a beugró beugrójának kiugró beugrása, a dugipia véget nem érő továbbvándorlása. Meg a játszott-igazi viszonyok, a kellékmizéria és a rend – mint rendezés – totális kudarca… a siker garantált!

Darab a darabban

Az első felvonásban az Ádámkosztüm című darab főpróbájába tekinthetünk bele, majd a második felvonás azt mutatja be, hogy a már egy

hónapja futó előadás közben mi zajlik a képzeletbeli nézők számára láthatatlanul – a díszlet és a függöny mögött. Higgyék el, az igazi komédia itt van…

Végül ismét a díszlet „rendes” oldalára kerülünk, de valahogy már más az érzetünk a darabbeli darabról.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában