Helyi közélet

2018.10.10. 10:20

Dönts jól, jövőd a tét!

Nyíregyháza - Ezen a kiállításon mindent meg lehet nézni, mindent ki lehet próbálni.

Nyíregyháza - Ezen a kiállításon mindent meg lehet nézni, mindent ki lehet próbálni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kiemelt feladata a pályát választó fiatalok segítése gyakorlatorientált tanácsokkal, iránymutatásokkal. Ezt a küldetést hosszú évek óta szolgálja kimagasló hatékonysággal a „Dönts jól, jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítás, melyet ebben az évben október 11–12-én rendeznek meg Nyíregyházán, a Continental Arénában.

Nyolcvan kiállító

Az immár 19. alkalommal megszervezett pályaválasztási kiállítás jelmondata nem véletlenül hívja fel a figyelmet e fontos lehetőségre. A rendezvény bemutatja a megyében élő pályaválasztók és pályamódosítók előtt álló lehetőségeket, támpontokat ad a továbbtanulást meghatározó döntéshez. A rendezvényen közel 80 kiállító (közép- és felsőfokú oktatási intézmények, munkáltatók, partner szervezetek) átfogó képet nyújt a megye iskolarendszerű képzési lehetőségeiről, az intézményekben megvalósuló képzési programokról, a lehetséges továbbtanulási irányokról, gyakorlati szakképző helyekről, továbbá a munkaerő-piaci igényekről és lehetőségekről.

A kiállító iskolák a munkafolyamatok gyakorlati bemutatása, a munkaeszközök megismertetése, kipróbálása révén igyekeznek tájékoztatni a látogatókat az egyes szakmák, különös tekintettel a hiányszakmák főbb jellemzőiről, valamint az elsajátításukhoz szükséges készségekről, képességekről. A Szakmaudvar lehetőséget nyújt a látogatóknak a különböző szakmákhoz kapcsolódó munkafázisok kipróbálására, a szakmai fogások, gépek, eszközök megtekintésére. Mindent meg lehet nézni, tapintani, mindent ki lehet próbálni.

Az álláskeresőket is segítik

A kiállítás nemcsak az általános iskolás korosztály pályaválasztását segíti, hanem azokat az álláskeresőket is, akik semmiféle szakképzettséggel nem rendelkeznek, vagy szakmájuk jelenleg nem piacképes, és ezért szükségük van új, keresettebb szaktudásra. Számos érdekes bemutatót is láthatnak majd az érdeklődők, többek kipróbálhatnak vadászgép szimulátort, lézerlövészetet, megnézhetik mit tartalmaz a helyszínelők táskája, vagy éppen azt, hogyan készül egy tetőszerkezet. A belépés díjtalan!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában