Helyi közélet

2018.10.09. 14:41

Elkészültek a kerékpárutak Nyíregyházán

Nyíregyháza - Szerdán befejeződik a Bocskai utcai, valamint a Stadion utcai járdák teljes felújítása.

Nyíregyháza - Szerdán befejeződik a Bocskai utcai, valamint a Stadion utcai járdák teljes felújítása.

– A Zöld Város projekt révén nem pusztán a Benczúr és a Bessenyei tér újul meg, hanem a Bujtosi városliget, az Arany János utca és a Pazonyi tér zöldfelületei is megszépülnek, emellett a Bocskai és a Kálmán utca sarkánál lévő használaton kívüli, önkormányzati tulajdonú épület is hasznossá válik – jelentette ki dr. Kovács Ferenc, amikor átadta a látványosan felújított Benczúr és Bessenyei teret, amik a belváros emblematikus zöldfelületei. Vajon hogy áll a helyzet az ominózus területeken?

Nos, az Arany János utcán és a Pazonyi téren is a szegélyek építésével elkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A jelenlegi munkafázisban nincs forgalomkorlátozás.

Jó hír, hogy szerdán befejeződik a Bocskai utcai, valamint a Stadion utcai járdák teljes felújítása, illetve a Pazonyi úti és a Sóstóhegyi úti új kerékpárutakat is birtokba vehetik a két keréken közlekedők. Ezt követően már csak az utómunkálatok, tereprendezés, apróbb finomítások zajlanak. Ezeken a helyszíneken sincs már forgalomkorlátozás. Mozgalmasnak ígérkezik a szerdai nap, hiszen Sóstóhegyen a Templom utca második szakaszán is befejezik az aszfaltozást, amit a padkarendezés követ majd.

A Bottyán utcán ezen a héten az útalap és a járda aszfaltozási, illetve aszfaltmarási munka esedékes. A Tó utca és Szirom utca között szakaszosan parkolót, járdát és buszöblöt építenek. Félpályás korlátozással még tart a csapadékvíz átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak. A vasúti iparvágány átépítése miatt október 13-15. között teljes útzár lesz érvényben a Tó és Kinizsi utcák között, ami érinti a 23. és 23G helyi autóbuszjáratot is. A lehetséges kerülőút: Bottyán utca-Derkovits utca-Dugonics utca-Kinizsi utca- Bottyán utca.

A Lujza utcán csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással és az érintett parkolók átmeneti korlátozásával járnak. Optimális ütemben halad a Törzs utca és 41-es főút csomópontjában a jobbra kanyarodó sáv kialakítása. A Szalag utcán a szegélykövet építik, itt mindkét forgalmi sávban útszűkülettel és 30 km/h-s sebességkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában