Helyi közélet

2018.10.28. 12:04

Gyümölcsfát is ültethetünk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ilyenkor már a talaj szinte mindig nedves, így nem kell a kiszáradástól tartani.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ilyenkor már a talaj szinte mindig nedves, így nem kell a kiszáradástól tartani.

Most ültessünk konténeres vagy szabad gyökerű fákat, gyümölcsfákat vagy cserjéket. Sose feledkezzünk el a megfelelő támasztékról, hogy az erős szél ne tudja elszakítani a frissen fejlődő hajszálgyökereket. A gyümölcsfaültetés szezonja addig tart, amíg a talaj nem túl fagyott az ásáshoz.

Megmarad a meleg

Az ősz azért a legjobb időszak erre, mert a talajban sokáig megmarad a meleg, így a lombját vesztett facsemete minden energiáját a gyökeresedésre tudja fordítani odalent. Tavasszal pedig már sok friss gyökérrel kezdhet bele a növekedésbe. Ráadásul a talaj szinte mindig nedves, így nem kell a kiszáradástól tartani. Ennek ellenére a frissen ültetett fákat mindig jó alaposan öntözzük be ültetés után, és ha lehet, még tavasszal is figyeljünk oda rájuk.

Ha kevés a csapadék vagy nagy melegek vannak, akkor időközönként jó alaposan öntözzük be őket – olvasható az nlcafe.hu oldalon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában