Helyi közélet

2018.10.11. 11:51

Indiai mérnök Nyíregyházán

Nyíregyháza - Elsősorban a légrugórendszerek fejlesztésében szeretne elmélyedni.

Nyíregyháza - Elsősorban a légrugórendszerek fejlesztésében szeretne elmélyedni.

A Continental nyíregyházi gyára nem csak a járműipar számára fejleszt és gyárt funkcionális rendszereket, hanem külföldi tapasztalatszerzés céljából szívesen fogadja a társgyárak szakembereit. Nishant Gaurav egy hónappal ezelőtt Indiából érkezett a megyeszékhelyre.

Örömmel élt a lehetőséggel

– Közel tíz éve dolgozom a Continental Újdelhi melletti gyárában, Sonepatban, ahol gyártástervezéssel, termelés- és projektmenedzsmenttel foglalkoztam. A nemzetközi csapatban zajló munka jó iskola volt számomra, mely az itteni beilleszkedésemet is segíti. A vállalat és én is fontosnak tartom, hogy a tudásunkat más országokban is kamatoztassuk, fejlesszük, így nagy örömmel fogadtam a lehetőséget, hogy három éven keresztül a nyíregyházi csapat tagja lehetek. Elsősorban a légrugórendszerek fejlesztésében szeretnék elmélyedni, de mivel az itteni gyárban gumikeveréket és fűtő-hűtő tömlőket is gyártanak, így ezeken a területeken is új ismereteket szerezhetek.

Egyedül érkezett, a felesége hosszabb távra később csatlakozik, ő szintén a Continentalnál dolgozik Indiában.

– Az itteni gyár megítélése rendkívül kedvező a cégcsoporton belül. Megtiszteltetés, hogy egy hosszú múlttal és biztos jövővel rendelkező céghez érkeztem. A nyíregyházi vállalati kultúra példaértékű, mely elsősorban a munkavállalók magas szintű felelősségtudatának és a jó vezetői stílusnak köszönhető. Szeretnék erről többet tanulni és a jövőben az indiai munkám során is hasonló munkamorált alkalmazni. Nyíregyházát szép, tiszta és nyugodt, egyszóval élhető városnak látom. A magyar nyelv megtanulása komoly kihívást jelent, de a tudásomnak idővel nagy hasznát fogom venni.

Már házibulit is rendezett

– Az első hetekben a formaságokat intéztem, mostantól már a feladatokra koncentrálhatok. Szabadidőmben szívesen főzök, finomnak tartom a magyar konyhát, az otthoni ízek közül egyedül a fűszerek hiányoznak. Esténként konditerembe járok, és a jövőben szeretnék egyetemre is beiratkozni. Van, hogy a hétvégéket is a kollégáimmal töltöm, már rendeztünk nálam házibulit, voltam kézilabdameccsen, Boldogkővár­aljára is kirándultunk. Hálás vagyok ezekért az élményekért, hiszen ezekből tanulok legtöbbet a magyar szokásokról, kultúráról.

Ilosvaj Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában