Helyi közélet

2018.10.01. 10:58

Jubiláló Kölcsey Társaság

Fehérgyarmat - Harminc esztendeje alapították a szervezetet, az ünnepséget Fehérgyarmaton rendezték meg.

Fehérgyarmat - Harminc esztendeje alapították a szervezetet, az ünnepséget Fehérgyarmaton rendezték meg.

A 30 éves fennállását ünneplő Kölcsey Társaság Fehérgyarmaton tartotta meg a Szatmári Irodalmi Napokat.

Ennek keretében került sor a Városi Galériában Szepessy Béla kiállításának megnyitójára, majd a helyi Művelődési Központban A történeti Szatmár vármegye monográfiája II. kötetének bemutatására.

Új elnököt bíztak meg

A társaság elnöke, dr. Jánosi Zoltán köszöntője után a térség országgyűlési képviselője, dr. Tilki Attila méltatta a művet. A kötet szerkesztője, dr. Reszler Gábor szólt a jelenlévőkhöz, akik a program második felében irodalmi és kulturális előadásokat hallgathattak meg. Kasztovszky László, a Társaság titkára Egy ismeretlen irodalom „hőskora” címmel tartott előadást, míg dr. Jánosi Zoltán Kölcsey halálának 180. évfordulójáról emlékezett meg. A közönséget Melegh Vilmos, a Magyar Kultúra Lovagja verses válogatással kápráztatta el.

A Szatmári Irodalmi Napok második napján a társaság tagjai és más érdeklődők szatmári kiránduláson vehettek részt, melyen megtekinthették a cégénydányádi Kende-kúriát, a tákosi és csarodai templomot.

A harmadik napon a Városi Könyvtár épületében az egyesület elnöki feladataival dr. Bölcskei Gusztávot bízták meg, az alelnökök dr. Imre László és dr. Karádi Zsolt lettek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában