Helyi közélet

2018.10.16. 15:27

Montázs: bővüljenek és javuljanak a szolgáltatások!

Nyíregyháza - A hálózat célja az információáramlás hatékonyabbá tétele.

Nyíregyháza - A hálózat célja az információáramlás hatékonyabbá tétele.

A fogyatékkal élők számára fontos közszolgáltatások minőségének javítása a célja annak a 22 Információs és Koordinációs Pontból álló hálózatnak, amelynek nyíregyházi irodáját hétfőn adták át.

A Montázs Projekt egy 2017 áprilisától 2021 március végéig tartó, 3,3 milliárd forintból megvalósuló program – ennek keretében működnek az információs pontok –, amely a fogyatékossági tanácsadói hálózat kiépítését, helyi és regionális akadálymentesített programok megvalósítását, illetve egységes információs rendszer kialakítását foglalja magába. Mindezekről Simonics Benjámin, a hálózatfejlesztési munkacsoport irodavezetője beszélt, hozzátéve: ez egy újszerű program, hiszen már a projekt alatt is biztosít szolgáltatásokat.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere arról beszélt: a fogyatékkal élőknek nem könnyített pályára, hanem egyenlő esélyekre van szükségük. – Ennek érdekében az önkormányzat tartja a kapcsolatot az érintett szervezetekkel, elvégzi az akadálymentesítést, és a fogyatékkal élők mindennapjait segítő szolgáltatásokat biztosít. Lengyelné Pogácsás Mária, a nyíregyházi család- és gyermekjóléti központ intézményvezetője azt mondta, örül annak, hogy a tanácsadói szolgálatnak ők adhatnak helyet, hiszen illeszkedik a feladataik sorába.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában