Helyi közélet

2018.10.19. 15:46

MSZP-sajtótájékoztató: Az ltp eltörlésével sok lehetőséget is megszüntettek

Nyíregyháza – A lakástakarék pénztárak (ltp) több szempontból nézve is fontos konstrukciót jelentettek a magyar emberek számára. Megszüntetésükkel még jobban ellehetetlenítették a fiatal generáció saját lakáshoz jutását – emelte ki a pénteki sajtótájékoztatón Jeszenszki András, Nyíregyháza 1. számú választókörzetének MSZP-s elnöke.

Nyíregyháza – A lakástakarék pénztárak (ltp) több szempontból nézve is fontos konstrukciót jelentettek a magyar emberek számára. Megszüntetésükkel még jobban ellehetetlenítették a fiatal generáció saját lakáshoz jutását – emelte ki a pénteki sajtótájékoztatón Jeszenszki András, Nyíregyháza 1. számú választókörzetének MSZP-s elnöke. A panelházak felújítására 2009 óta nem írtak ki pályázatot, a munkálatokat a lakóközösségek javarészt ebből a forrásból finanszírozták. Aranyos Gábor, Nyíregyháza 2. sz. választókörzetének elnöke mindezt azzal egészítette ki, hogy az ltp panel programhoz köthető felhasználásán túl további két módosító javaslattal is a kormányzathoz kívántak fordulni, ha lett volna rá elég idő. – Azt szerettük volna, hogy a forintosított devizahitelesek is fel tudják használni hiteltörlesztésre, másrészről a szerződések módosítási határidejének kitolását akartuk elérni év végéig – adta tudtul Aranyos Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában