Helyi közélet

2018.11.27. 14:00

A bökéstől a tányérig

Szamoskér - Hatodik alkalommal kolbászolhat együtt a településen és a térségben élők apraja-nagyja.

Szamoskér - Hatodik alkalommal kolbászolhat együtt a településen és a térségben élők apraja-nagyja.

Elszaladt egy esztendő, így ismét közeleg a nap, amikor a szamoskériek kést ragadnak, hogy számos, disznóból készült ételkölteménnyel áldozzanak a gasztronómia oltárán. Ahogy az lenni szokott, minden egy bökéssel kezdődik reggel nyolc órakor, amikor is a hagyományoknak megfelelően levágják a disznót – természetesen némi fogópálinka elfogyasztása után.

A csapatok ezután nekiláthatnak a töltésnek, amihez stílszerűen Szalonna és Bandája, valamint a Cimbaliband szolgáltatja a kéz- és talpalávalót. A zsűri díjazza a leghosszabb, legfinomabb, legvastagabb kolbászt, valamint a legkreatívabb tálalást is.

A disznótoros ebéd elfogyasztása alatt népi együttesek és szólisták gondoskodnak a hangulatról, a 15.30-as eredményhirdetés előtt és után pedig a Parno Graszt muzsikál.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában