Helyi közélet

2018.11.19. 16:44

A legelső nyíregyházi lottómilliomos - Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40 és 20 éve

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1948-as, 1958-as, 1968-as, 1978-as és 1998-as Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1948-as, 1958-as, 1968-as, 1978-as és 1998-as Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1948. november 21., vasárnap

Iszákos a városi bába, ezért leváltják

Záhony képviselő-testülete legközelebbi ülésén tárgyalja Zs. A.-né városi szülésznő nyugdíjazásának ügyét. Mint a tisztiorvosi vélemény megállapította, Zs. A.-né nem veti meg a bort, sőt, szereti, és emiatt gyakran kerül olyan állapotba, hogy nem tudja maradéktalanul ellátni a hivatását. Utódja kijelöléséről rövidesen gondoskodnak.

Hatvan éve írtuk

1958. november 22., szombat

Villamosították a sertések szállását

A tiszadobi Táncsics Termelőszövetkezetben nemrég adták át a 300 férőhelyes sertésszállást és hizlaldát, amit a szövetkezet építőbrigádja hozott tető alá. A sertésszállás 400 ezer forintos költséggel épült. A berendezés a legmodernebb igények figyelembevételével készült. Az épületen belül kisvasúttal bonyolítják le a forgalmat, a takarmányok és az alom szállítását. A takarmányok előkészítését, a keverékek összeállítását villanyerővel végzik.

Ötven éve írtuk

1968. november 19., kedd

A nyíregyházi milliomos

A Hunyadi utcai házba látogatott el Fortuna. A lottó öt találatos szelvénye 1 782 961 forintjával. A szerencse aligha választhatott volna érdemesebb családot. A lottó fennállása óta játszanak, hetenként három szelvénnyel. Eddig csak kéttalálatosuk volt. A családfő megtart magának egymillió forintot. A többit szétosztja a gyermekei között. Ő az első szabolcsi lottómilliomos.

Negyven éve írtuk

1978. november 23., csütörtök

Az idény legjobb játékával

Kurmai játékvezető irányításával játszották le a Nemzeti Bajnokságok Kupájának V. csoportjában a Nyíregyházi VSSC–Ferencváros találkozót 10 ezer szurkoló előtt. Czeczeli szabadrúgásgóljával a Nyíregyháza vezetett, majd Szokolai egyenlített, és 1–1 lett a vége. NYVSSC: Kálmánchelyi – Neumann, Szekrényes, Ambrusz (Buzsik), Czeczeli – Kozma, Moldván, Borbély – Polyák, Kiss, Farkas. Ferencváros: Zsiborás – Marton, Giron, Major (Mészöly), Takács – Bálint, Tepszics, Nyilasi – Szokolai, Ebedli, Mucha (Rubold).

Húsz éve írtuk

1998. november 19., csütörtök

Bea lett a Kelet-Magyarország Szépe

A Miss Universe Hungary nyíregyházi elődöntőjének résztvevői közül az ibrányi Oszlánszki Beátát választották meg olvasóink a Kelet Szépének. Bea 18 éves, 172 centiméter magas. A tanárképző főiskola elsőéves angol-szociálpedagógia szakos hallgatója.

– Már több szépségversenyre jelentkeztem korábban. Számomra a megmérettetés egyfajta bizonyítás magamnak, egy ilyen rendezvényen a társaság és a jó hangulat is vonz. Bátrabb vagyok az átlagnál, ki merek állni a színpadra. Nagyon örülök a Kelet Szépe díjnak. Nem szállok el magamtól, nem változik meg gyökeresen az életem. Jó, hogy az újságban megjelent fénykép után felismernek és az utcán gratulálnak – mondta Oszlánszki Beáta.

1998. november 24., kedd

Jimmie alsógatyában pattant a Hondára

Nagy sikere volt a bujtosi csarnokban megrendezett Vredenstein Kupa nemzetközi teremkrosszversenynek. Mindkét napon Grillmayer Gábor bizonyult a legjobbnak. A lelkes B-középnek nemcsak ő volt a kedvence, hanem a svéd bohém, Jimmie Wherner is, aki mindkét napon másodikként ért célba. A jó humorú skandináv az ugró­show-ra nemes egyszerűséggel alsógatyában és csizmában jött ki, táncolt, jópofáskodott, igazi showman volt. Persze, motorozni is nagyon tud. Az első napon Tóth Ádám futott be a dobogó harmadik fokára, összetettben is harmadik lett. Mindkét napon négyezren választották a teremkrosszt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában