Helyi közélet

2018.11.07. 12:31

A szakma mesterei lettek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Minden tekintetben sikeres hónapok vannak mögöttünk – mondta Sütő Péter mestervizsga referens.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Minden tekintetben sikeres hónapok vannak mögöttünk – mondta Sütő Péter mestervizsga referens.

A megyei kereskedelmi és iparkamara az idén több szakmában indított mesterképzést (autószerelő, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, fodrász, gázfogyasztóberendezés-és csőhálózat-szerelő, kereskedő, kézápoló és műkörömépítő, kőműves, szakács, villanyszerelő), melynek zárásaként a sikeresen vizsgázottak ünnepélyes keretek között vehették át mesterlevelüket a kamara elnökétől, Pekó Lászlótól és a kamara kézműipari tagozatának alelnökétől, Huray Gábortól.

A szerdai rendezvényen összesen 109 mesterlevelet adtak át. Az ünnepi ceremónián a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által újonnan kinevezett húsz mestervizsga-bizottsági elnök is megkapta a következő négy esztendőre szóló megbízatását.

– Minden tekintetben sikeres hónapok vannak mögöttünk. Aki ma átveheti a mesterlevelét, az büszkén teheti ki azt az íróasztalára – köszöntötte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyíregyházi székházában megjelenteket Sütő Péter mestervizsga referens, majd átadta a szót Pekó Lászlónak, a kamara megyei elnökének.

– Kedden egy fővárosi konferencián voltam, ahol a szakmai utánpótlás és a szakképzés kérdéséről értekeztünk. Mi ezzel a mestervizsga-programunkkal azon dolgozunk, hogy az iskolákból olyan fiatalok kerüljenek ki, akik a megállják a helyüket a különböző cégeknél: akár szakácsként, akár fodrászként, akár kőművesként – fogalmazott a szerdai mesterlevél-átadón Pekó László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Linkecs László villanyszerelőként vehette át mesterlevelét a megyei kereskedelmi és iparkamara nyíregyházi székházában. Mint ahogy azt a szerdai hivatalos átadóünnepség előtt lapunknak elmondta: egyéni vállalkozóként dolgozik Nagykállóban, öt alkalmazottat foglalkoztat.

– Nyíregyháza és környékén dolgozunk, szeretném bővíteni a létszámot. Eddig egy tanulót sikerült foglalkoztatnunk, ám jó lenne minél több fiatalt beépíteni, éppen azért, mert úgy látom, nehéz biztosítani az utánpótlást. A csapat átlagéletkora ugyan csak 35 év, de gondolni kell a jövőre is, ezért vágtam bele ebbe a mesterképzésbe, mely elvégzése után abban bízok, hogy olyan fiatal és motivált emberek jönnek hozzánk gyakorlatra, akik hosszabb távon is megállják a helyüket – reménykedett Linkecs Lázló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában