Helyi közélet

2018.11.19. 12:42

Az ifjúságra fókuszáltak a Koronában

Nyíregyháza - Szakmai konferenciát tartottak hétfőn Nyíregyházán az ifjúsági szolgáltatásokról.

Nyíregyháza - Szakmai konferenciát tartottak hétfőn Nyíregyházán az ifjúsági szolgáltatásokról.

– Az Ifjúsági Kerekasztalnak az önkormányzat a koordinátora, tehát van rálátásunk a folyamatokra, az összképre. Az év elején megismerhettük azt a bizonyos projektet, amiért most itt vagyunk. Támogatunk minden olyan törekvést, ami a megyeszékhely fiataljainak javát szolgálja, és hozzásegít a fejlődéshez – fogalmazott Korpai Tibor, a polgármesteri hivatal szociális ügyintézője hétfőn, a Korona Hotelben, ahol szakmai konferenciát tartottak az ifjúsági szolgáltatásokról a Kulturális Életért Közhasznú Egyesület (Mustárház IITI) szervezésében.

– A projekt teljes neve így hangzik: „Humánszolgáltatások fejlesztése az ifjúságszakmai szervezeteknél; a felkereső munka lehetőségei a fiatalok bevonására”. Ez egy 26 hónapos projekt, melynek elérkeztünk a félidejéhez. Volt már hét műhelyfoglalkozásunk és jártunk tanulmányúton Szegeden, Pécsen, Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten és Békéscsabán, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk az ifjúsági szolgáltatok terén – mondta Dombóvári Gábor, a Mustárház Ifjúsági, Információs és Tanácsadó Iroda szakmai vezetője, a Kulturális Életért Közhasznú Egyesület (KÉK) elnöke.

A hétfői rendezvényen a civil szervezetek képviselői, az ifjúsági szakmában tevékenykedő szakemberek vettek részt.

– Reprezentatív kutatást végeztünk Magyarországon és Romániában: száz-száz főt faggattunk online kérdőív formájában az ifjúsági szolgáltatások köréről, színvonaláról – említette Fazekas Anna szociológus, a projekt kutatási vezetője. – Az volt a cél a kutatással, hogy megtudjuk: milyen fejlesztési igényel ez a terület, melyek azok a nehézségek, amik együttműködést igényelnek. A két országban különböző jellegű válaszokat kaptunk, de az megegyezik, hogy egyre hangsúlyosabb szerepet kap az online jelenlét. Például a plakátok kevesebb embert vonzanak be egy adott rendezvényre, mintha a hírverést az internetes felületen, a közösségi médiában hajtja végre valaki. A szakmai konferencia azért is hasznos, mert ismertethetjük az eredményeket, gyorsjelentést adhatunk a magyar és a román ifjúsági szolgáltatásokról, és mindez lendületet adhat a projekt második részéhez.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában