Helyi közélet

2018.11.09. 10:46

Egy mosógép javításából lett emberrablás

Nyíregyháza, Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla I.r. vádlott esetében a szabadságvesztés büntetés felfüggesztésének próbaidejét 3 évre enyhítette.

Nyíregyháza, Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla I.r. vádlott esetében a szabadságvesztés büntetés felfüggesztésének próbaidejét 3 évre enyhítette.

II.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 1 évre, a felfüggesztés próbaidejét 3 évre enyhítette. III.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 1 év 4 hónapra, a felfüggesztés próbaidejét 2 évre enyhítette. Az ítélőtábla I. és III.r. vádlott esetében mellőzte a pártfogó felügyelet elrendelését. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 áprilisában társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt M. Zs. I.r. vádlottat 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint szabályként előírta, hogy a sértettektől és munkahelyétől tartsa távol magát. Mné Sz. M. II.r. vádlottat társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt 1 év 7 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

G. Z. III.r. vádlottat társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét, valamint szabályként előírta, hogy a sértettektől és munkahelyétől tartsa távol magát. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2017 februárjában II. rendű vádlott mosógépjavítás céljából a lakására hívta a két sértett férfit, akik hozzákezdtek a mosógép javításához. I. rendű vádlott felelősségre vonta őket azért, hogy korábban miért nem javították meg jól a mosógépet, pedig 15.000 Ft-ot fizetett nekik. Kérte, hogy adják vissza neki ezt az összeget, és közölte a két férfivel, hogy addig nem engedi el őket, amíg a pénzt vissza nem adják, II. rendű vádlott kulcsra zárta a lakás bejárati ajtaját. Az egyik sértett közölte I. rendű vádlottal, hogy nincs nála pénz, erre I. rendű vádlott ököllel mellkason ütötte őt, illetve megfenyegette. II. és III. rendű vádlott is közölte a sértettekkel, hogy addig nem hagyhatják el a lakást, amíg vissza nem fizetik a korábbi javítás díját.

A többszöri fenyegetés hatására az egyik sértett felajánlotta, hogy a bankkártyájáról leveszi a 15.000 Ft-ot. Ezért őt a lakásból kiengedték, társát pedig fogva tartották mindaddig, amíg a pénzösszeggel vissza nem ér. A távozó sértett időközben értesítette a rendőrséget, akik társát kiszabadították.

- Debreceni Ítélőtábla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában