Helyi közélet

2018.11.19. 17:04

Egy sikertörténet a megyeszékhelyről

Nyíregyháza - Kilenc előadással várta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) az érdeklődőket.

Nyíregyháza - Kilenc előadással várta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) az érdeklődőket.

A Fiatal Vállalkozók Hetének az a célja, hogy hidat építsen a jelen és a jövő vállalkozói között. Az országos rendezvénysorozat részeként megtartott szakmai konferencián 130 nyíregyházi, 18 és 40 év közötti vállalkozó és vállalkozásban gondolkodó vendég vett részt.

– Nemcsak fiatal vállalkozóknak szól a rendezvény, hanem bárkinek, aki a vállalkozások után érdeklődik és szeretne fejlődni, inspirációt szerezni. Nyíregyházán ez az első ilyen rendezvény – fogalmazott a Korona Hotelben megtartott eseményen ifj. Maleczki Tamás, aki elmondta, nyáron vállalta el a FIVOSZ megyei elnöki tisztségét.

Egyedülálló kapcsolatrendszer

– A szövetség érdemi segítséget nyújt a vállalkozásindításban és -vezetésben a 18 és 40 év közötti fiatalok számára egyedülálló szolgáltatásaival és kapcsolatrendszerével. Ezen felül komoly segítségére van azoknak a fiataloknak, akik egyedül nem tudnak, vagy nem mernek vállalkozást indítani, mert nem rendelkeznek az elinduláshoz szükséges ismeretekkel – emelte ki ifj. Maleczki Tamás, majd hozzátette: céljuk elérése érdekében együttműködnek az ország és Európa legmeghatározóbb gazdasági, vállalkozói szervezeteivel.

A rendezvényen elhangzott: a fiatalok vállalkozóvá válását a megyeszékhely önkormányzata is támogatja.

– Nyíregyháza életében jelentős szerepet töltenek be a vállalkozások. Sok embert foglalkoztatnak, olyan termékeket vagy szolgáltatásokat nyújtanak, amiket más nem. Ezen cégeknek ugyanúgy gondot jelent az utánpótlás kérdése. Azt szeretnénk, hogy legyenek olyan fiatalok, akik a megfelelő kompetenciával és szaktudással felvértezve lehetőséget látnak abban, hogy a megyeszékhelyen nyissanak üzleti vállalkozást – mondta el Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

A FIVOSZ nyíregyházi rendezvényén a MARSO kereskedelmi igazgató-helyettese is szót kapott. Márkus Tibor kiemelte:

nehéz 28 év eseményeit, sikereit, jó és rossz

döntéseit 30 percben összefoglalni.

Gyorsan alkalmazkodtak

– Ami biztos, hogy a piaci, infrastrukturális és az egyéb értelemben vett környezet rengeteget változott ezen idő alatt. És az is biztos, hogy a MARSO ezekre mindig gyorsan és az adott helyzet lehetőségeihez mérten alkalmazkodni tudott és sikeresen előnyt kovácsolt. Van, ami azonban nem változott, és ez talán ugyanennyire fontos. Ami töretlen: az alapítók által képviselt értékek a mai napig az üzleti kultúránk alapját képzik. A korrektség-becsületesség-emberség hármasát kell vallanunk a munkánk során, ez igaz minden munkavállalói szintre, minden emberi és üzleti kapcsolatunkra, legyen szó partnerekről vagy kollégákról – fogalmazott Márkus Tibor, aki levetített egy videót is, melyben a cég jelenlegi és egykori vezetői beszéltek hitvallásról, üzleti etikáról és azokról az elvekről és értékekről, melyeknek köszönhetően a cég mára egy meghatározó magyar vállalkozássá fejlődött.

– Ha útravalót kell megfogalmaznom, akkor ez lenne az, illetve azt javaslom mindenkinek: „szeresd csinálni, amit csinálsz!” – húzta alá a Korona Hotelben megtartott rendezvényen Márkus Tibor.


Az utánpótlás megoldása kérdőjeles

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége november 12-e és 18-a között a világ 190 országához hasonlóan, Magyarországon tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Fiatal Vállalkozók Hetét.

A rendezvénysorozat célja, hogy segítse a következő vállalkozói generációt és megteremtse azt a vállalkozói réteget, akik cégeiket hosszú távon sikeresen vezetve megerősítik a kkv-szektort, és hozzájárulnak egy sikeres nemzetgazdaság megteremtéséhez. A FIVOSZ a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozó kedvű fiatalok közössége, valamint hivatalosan elismert érdekképviseleti szerve mind hazánkban, mind az unióban egyaránt. A rendezvényen az érdeklődők tájékoztatást hallhattak Csépány Zsuzsának és Tamás Szilárdnak köszönhetően az aktuális pályázati lehetőségekről is, de ifj. Maleczki Tamás elmondta azt is: az 55 és 65 év közötti cégvezetők 73 százalékánál nincs megoldva az utódlás kérdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában