Helyi közélet

2018.11.26. 16:58

Emlékezés az évszázad mérkőzésének 65. évfordulóján

Kisvárda - A Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület /KMKE/ visszaemlékezése a Grosics Gyulával és Buzánszky Jenővel töltött napokra, az egyesület Aranycsapattal kapcsolatos tematikus hazai és külföldi kiállításaira az évszázad mérkőzésének 65. évfordulója alkalmából.

Kisvárda - A Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület /KMKE/ visszaemlékezése a Grosics Gyulával és Buzánszky Jenővel töltött napokra, az egyesület Aranycsapattal kapcsolatos tematikus hazai és külföldi kiállításaira az évszázad mérkőzésének 65. évfordulója alkalmából.

Budapest –Kisvárda –Egy jó hangulatú, kötetlen beszélgetés, fotó és videó vetítés, rögtönzött grafikai kiállítás volt a hét végén –november 24–én, a Budavári Polgári Szalonban. Lomnici Zoltán az Aranycsapat Emlékév Testület elnökével, Szőnyi Kinga a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnökével, az est háziasszonyával, melyen részt vett Szeifried Zoltán festő – grafikussal, ahol, egy jó szellemű közösséggel folyt megemlékezés és tisztelgés.

Lomnici Zoltán beszámolt az Aranycsapat emlékév kapcsán a múlt és jelen történéseiről megemlékezéseiről, –kezdte beszélgetésünket Szeifried Zoltán festő–grafikus – a jövőbeni 2019– es év aktualitásairól a lehetőségek fényében, és reményét fejezte ki, hogy a ma labdarúgói merítenek világverő elődeik példáiból, és nem fogja, elnyomja őket a teher súlya.

Őry László beszédében az egyesületi munkáján keresztül a magyar értékek megőrzésének fontosságáról, és állandó aktualitásáról, a két legendával való közös programjaikról, beszélt, bemutatva a kordokumentumként értékelhető videókat is, melyet Szeifried Zoltánnal közösen készített a két kiválósággal, lakásaikban.

Ismerni igazi értékeinket

Értéket teremteni fontos, de azt tovább is kell adni, mondta rövid beszédében, Szeifried Zoltán. Majd bemutatta, az Aranycsapatról készült kezdeti időkben alakuló alkotásait, az alkotások folyamatait, helyszíneit, a két ikont megismerve, ezen keresztül kialakult baráti viszonyukról, mely életük utolsó napaiban is aktív volt. Grosics Gyula és Buzánszky Jenő közvetlen, igazi, mély hazaszeretete és emberi tartása napjainkban példaadó lehet a jelen sportolóinak, és minden embernek az országban. Példaképekre szüksége van minden embernek, mert Rajtuk keresztül ismerhetőek fel az igazi értékek. Az est zárásaként Ajándékba adta, a Puskás Öcsi bácsiról készült festménynyomatot, Lomnici Zoltánnak, aki nagy örömmel fogadta az ajándékot, köszönetét kifejezve, hogy vannak, akik becsben tartják hazai nagyjainkat.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában