Helyi közélet

2018.11.30. 15:44

Eötvös: korszerűbb, szebb lett a „Csoki-suli”

Nyíregyháza - A gyakorlóiskola diákjai kulturális műsorral és sportbemutatóval színesítették az avatóünnepséget.

Nyíregyháza - A gyakorlóiskola diákjai kulturális műsorral és sportbemutatóval színesítették az avatóünnepséget.

Harmincnyolc évvel ezelőtt hatalmas ünnepség keretében adták át Nyíregyháza legújabb iskoláját, amit azonnal el is kereszteltek a színe után „Csoki-suli”-nak. Csütörtökön egy 150 millió forintos felújítási program befejezése adott apropót az újabb ünneplésre a Nyíregyházi Egyetem fenntartásában működő 12 évfolyamos, az általános iskolai, a nyolc-, valamint a négyosztályos gimnáziumi képzést is magába foglaló intézményben.

Focipálya és rekortán

– Minden iskolának szüksége van a folyamatos megúju­lásra, mert ez fontos felté­telét je­lenti a magas színvonalú nevelő, oktató munkának – mondta dr. Komáromi István, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános ­Iskola és Gimnázium igazgatója.

– A tanulást segítő tereink infrastrukturális fejlesztése keretében uniós forrásból korszerűsítettük a villamos hálózatot, a természettudományos előadótermeket, megtörtént az épület akadálymentesítése, a sportudvaron műfüves pálya, öntött gumi pálya és öntött gumival borított futópálya áll a diákok rendelkezésére – sorolta az igazgató, mi minden újult meg az eltelt 11 hónapban. – Az épület energetikai korszerűsítése során az északi homlokzat falát hőszigetelték, az újraszínezéskor pedig figyeltünk arra, hogy a barna szín is megmaradjon az épületen.

Természettudományi szak-és előadótermek fejlesztése keretében kicserélték a kémia-biológia előadóterem berendezését, új padokat és székeket szereztek be, pár napon belül beszerelik a technika szaktanterem új satupadjait, a rajz és képzőművészeti előadóteremben pedig új rajzbakok várják a tanulókat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában