Helyi közélet

2018.11.09. 14:04

Hagyta kihűlni a gondozásra szoruló feleségét, emberölés miatt elítélték

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék 2018. november 9-én 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte G. I. K. vádlottat emberölés bűntette miatt.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék 2018. november 9-én 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte G. I. K. vádlottat emberölés bűntette miatt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy háztartásban élt nyíregyházi családi házukban feleségével, aki jelentősen leromlott egészségi állapotban volt, annyira, hogy 2016. novemberétől már az ágyból felkelni sem tudott.

A vádlott italozó életmódja és a sértett sorsa iránti közömbössége miatt nem fűtötte a felesége szobáját, holott a tüzelőanyag rendelkezésére állt. 2016. december 19-én sem volt befűtve a szobában annak ellenére, hogy a kinti hőmérséklet napok óta fagypont alatt volt.

A vádlott a délutáni órákban észlelte, hogy a felesége a szokásosnál is rosszabb állapotban van, ezért – szomszédja felszólítására – mentőt hívott. A mentőápolók a sértettet rendkívül elhanyagolt állapotban, ellátatlanul, kihűlve találták. Melegítését, újraélesztését megkísérelték, majd kórházba szállították, azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére – kihűlés és szívelégtelenség miatt – még aznap elhalálozott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be enyhítés végett.

- Dr. Sörös László, sajtószóvivő -


[related-post post_id="3781993"]

[related-post post_id="3780661"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában